SSK Genel Müdürü: Yoğunluklar 1 haftada düzelecek

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Servet Rüştü Karahan, "hastanelerdeki yoğunlukları önlemek için çalışmalar yapıldığını ve kuyruk çilesinin bu hafta biteceğini söyledi.

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Servet Rüştü Karahan, "hastanelerdeki yoğunlukları önlemek için Sağlık Bakanlığı ile protokol hazırladıklarını, bu hafta hastanelerdeki yoğunluklar biteceğini" söyledi.

Karahan,, SSK'lı hastaların ilaç sorununun çözümü için bu hafta bir dizi toplantı yaptıklarını ve eczanelerdeki provizyon sorunlarını yerinde izlediklerini söyledi. Karahan, SSK'nın bilgisayar sisteminin geliştirildiğini, saniyede 34 reçeteye provizyon verecek kapasiteye sahip olduklarını bildirdi.

SSK ile Sağlık Bakanlığı arasında hazırlanan ve son şekli verilen sağlık hizmetleri protokolünün imzalanmasından sonra bugün uygulamaya geçeceğini belirten Karahan, protokolle SSK'lı hastaların yaşadıkları yoğunluğa neden olan bürokratik işlemleri azaltmayı hedeflediklerini, kuyruklara neden olan 800 bin liralık muayene katkı payı ile ilaç katkı paylarının, maaşlardan otomatik kesilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Böylelikle hastaların, katkı payı ödemek için kuyrukta beklemeyeceğini ifade eden Karahan, buna ilişkin düzenlemenin en geç 1 ay içinde hayata geçirileceğini bildirdi.

SSK'lıların bakmakla yükümlü olduğu yakınları için de katkı payı yerine pul alma sistemi getireceklerini söyleyen Karahan, her muayenede hastanın daha önce alacağı pulun reçetelere yapıştırılacağını kaydetti.

Uygulamada gördükleri aksaklıkları bu protokolde yapılacak düzenlemelerle zaman içinde gidermeye çalışacaklarını vurgulayan Karahan, Pazartesi gününden sonra SSK hastanelerinde yoğunlukların biteceğini söyledi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber