Burdur MYO'nun işkur projesi onaylandı

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Burdur Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) Avrupa Birliği tarafından desteklenen İşkur Aktif İş Gücü Projesi onaylandı. Proje kapsamında yüksek okula AB tarafından 92 bin Euro'luk hibe kredi verileceği belirtildi.

Burdur Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seval Sevgi Kırdar, inşaat sektöründe çalışan kalıp ustası ve demirci kalfalarının depreme dayanıklı yapı tasarımı konusunda eğitilmesi ve Burdur'daki kamu binalarının deprem performanslarının değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan projenin 1 Mayıs'ta hayata geçirileceğini açıkladı. 10 ay sürecek projenin ilk bölümünde yaklaşık 200 inşaat ustası ve kalfasının eğitileceğini kaydeden Kırdar, "Proje, yüksek okuldaki 22 uzman tarafından yürütülecek. Projenin ilk aşamasında 200 inşaat usta ya da kalfası haftanın bir iş gününde eğitime tabi tutulacak. Kursu başarıyla bitirenlere sertifika verilecek. Zaten Burdur Belediyesi, sertifikası bulunmayan inşaat ustası ve kalfalarının inşaatlarda çalışmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Projenin ikinci etabında ise inşaat mühendisleri ve teknikerler eğitilecek. Proje kapsamında ildeki kamu binalarının depreme dayanıklılığı da araştırılacak.

İlk olarak Burdur'da eğitim veren 5 ilköğretim okulunun deprem performanslarını araştıracağız" dedi. Proje için sağlanan 92 bin Euro'luk hibe kredinin önümüzdeki ay kendilerine ulaşacağını kaydeden Kırdar, amaçlarının bir eğitime tabi tutulmamış kalıp ve betonarme demirci ustalarını eğitmek, mevcut iş kapasitelerini artırmak ve işsiz gençlere inşaatlarda istihdam yaratabilecek düzeyde eğitim vermek olduğunu kaydetti. "Depreme dayanıklı yapıyı inşa etmek bir ekip işidir" diyen Kırdar, bu ekipte yer alan ustasından mühendisine kadar herkesin eğitimli olması gerektiğini sözlerine ekledi. Bu arada, proje kapsamında Burdur Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulacak beton laboratuvarında yeni yapı inşa eden veya binasını güçlendirmek isteyen vatandaşlara hizmet verileceği bildirildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber