Öğretmen ile mahalleli arasında 'baz istasyonu' kavgası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Baz kamerası'na röntgenci davası

Özgür ÖZDEMİR-Ümit UZUN

Trabzon'da, evinin çatısına baz istasyonu kurdurduğu için mahalle sakinlerini ayağa kaldıran öğretmen, cihaz zarar görünce eve kameralı koruma sistemi taktırdı. Ama şimdi de "röntgencilik"le suçlanıyor

Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Mustafa Yılmaz (40) 9 ay kadar önce, Beşirli Mahallesi 920 no'lu sokaktaki 4 katlı boş evinin çatısına baz istasyonu kurdurdu. Mahalleli ise istasyonu istemediklerini belirterek sayısız eylem yaptı ve de hukuk mücadelesi başlattı. Ancak sonuç çıkmadı. Tepkilerin odağı haline gelen öğretmen Yılmaz ise geri adım atmadı. Mahalle sakinleri de iddialara göre baz istasyonunun kablolarını kesti. Her tamir sonrasında kablolar yine kesilince, Mustafa Yılmaz ilginç bir yönteme başvurarak Trabzon Valiliği'nden, baz istasyonunu korumak amacıyla kamera sistemi kurulması için izin istedi. Ancak onayı beklemeden, üçüncü kattaki dairenin balkonuna biri gece görüşlü olmak üzere iki kamera taktırdı.

SAVCILIĞA KOŞTULAR

Kameraları gören mahalle sakinleri, bu kez de Yılmaz'ın geceleri evlerini gözetlediğini öne sürerek soluğu Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı ve suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlatırken, mahalleli bu kez de kameraların kaldırılması amacıyla eylem yaptı. Muhtar Hayri Beşli valilik nezdinde gerekli girişimleri yaptıklarını belirterek, "Bize baz istasyonunu korumak için kamera koyduğunu söyledi. Öyleyse ya apartmanın girişine koy ya da çatıya" diye konuştu. Kameraların konulduğu binanın hemen karşısındaki sitede oturan Mustafa Çakıroğlu ise "Duvara monte edilmiş küçük kamera çevreyi 360 derece gözetliyor. Demek ki bizi izliyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

"KAMERALAR HENÜZ KAYIT YAPMIYOR"

"Mahalleme giremez oldum" diyen öğretmen Mustafa Yılmaz röntgencilik suçlamasına öfkeyle tepki gösteriyor: "GSM şirketiyle 5 yıllık anlaşma yaptık. Çatıya baz istasyonunu kurdular. Mahalleli ayağa kalktı. Şirketten gelen elemanlar iki kez buradan uzaklaştırıldı. Ben iki kez darp edildim. Telefonla tacizler de cabası. Baz istasyonunun kablolarını kestiler, cihaza zarar verdiler. Ben de böyle bir önlem aldım. Şu anda kameralar çalışmıyor. Çünkü valilikten henüz izin çıkmadı. Ben bir öğretmenim? Nasıl röntgencilik yaparım? Bu iftiralara karşı ben de suç duyurusunda bulunacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber