Gündoğdu: Devlet memuruna sopa gösteriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'ndaki yeni disiplin cezalarıyla ''devlet memuruna sopa gösteriyormuş gibi yapıldığını'' söyledi.

Gündoğdu, konfederasyona bağlı Enerji-Bir-Sen'in toplu görüşme yetkisi alması dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl yetkili sendikalarının diğer sendikalarla olan üye sayısı farkının arttığını, yetkili olmadıkları hizmet kollarında da yetkiye yaklaştıklarını ifade etti.

Yetkili konfederasyon olarak en yakın rakipleriyle geçen yıl 365 olan farkı 24 bine çıkardıklarını söyleyen Gündoğdu, yakalanan başarı için sendikalarına teşekkür etti.

Basın mensuplarının soruları üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nı da değerlendiren Gündoğdu, tasarının hazırlanış sürecinde görüşlerinin alınmamasını eleştirdi.

Sicil uygulaması kaldırılırken yerine ne getirileceğinin belirsiz olduğunu, disiplin cezalarının ağırlaştırıldığını, uyarı cezasına karşılık gelen bir fiilin maaş kesme, kınamaya karşılık gelen bir fiilin kademe ilerlemesinin durdurulması şekline dönüştürüldüğünü ifade eden Gündoğdu, cezalandırmanın koşullarının ise sübjektif olduğu eleştirisinde bulundu.

Tasarının uzmanlıkla ilgili maddelerinin akıllara soru işaretleri getirdiğini söyleyen Gündoğdu, devlet memurlarının da esnek çalışma koşullarıyla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Gündoğdu, toplu görüşme priminin getirilmesini, doğum izinlerinin insanileştirilmesini, toplu görüşmelerde mutabık kaldıkları 8-9 maddenin hayata geçirilmesini olumlu bulduklarını vurgulayarak, ''Tasarıya sokulan kimi maddeleri ve konulma biçimini yadırgıyoruz. Ayrıca yeni disiplin cezalarıyla devlet memuruna sopa gösteriyormuş gibi yapılıyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber