CHP 61 yaş emekliliği Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor.

Haber Giriş : 18 Temmuz 2003 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP 61 yaşta Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor.

CHP, kademeli emekliliği öngören ve bir süre önce TBMM'de kanunlaşan '4919 No'lu Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu' Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle yürürlüğü durdurma talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor.

CHP, 61 yaşta kademeli emekliliği öngören ve bir süre önce TBMM'de kanunlaşan '4919 No'lu Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu' Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle yürürlüğü durdurma talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor.

CHP Grup Başkanvekilleri Oğuz Oyan ve Mustafa Özyürek, TBMM'de ortak düzenledikleri basın toplantısında, bazı açıklamalarda bulundular. Oyan, 61 yaşta kademeli emekliliği öngören ve Emeklilik Yasası'nda değişiklik yapan yasayı Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi. Başvuruyu yürürlüğün durdurulması amacıyla yaptıklarını kaydeden Oyan, hükümetin kimin hükümeti olduğunu hatırlatmak için bunları 'gözüne' sokacaklarını belirterek, Bütçe Yasa Tasarısı'nda olduğu gibi 61 yaşta emekliliğini öngören yasa tasarısının da iptalini umduklarını belirtti.

Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber