Helikopter düştükten sonra yanmış

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2010 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Şehitler Köyü yakınlarındaki Topçam Dağı'na düşen helikopterde bulunan 3 asker şehit oldu. Kazanın nedeni henüz tespit edilemedi ama helikopter düştükten sonra alev aldı, yangın ancak 3 saatte söndürülebildi.Dün meydana gelen kazanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkazın bulunduğu bölgede tam teçhizatlı komandoların da olması dikkat çekti.

Giresun'dan kalktıktan sonra Ankara'ya hareket eden Jandarma Genel Komutanlığına ait ?Skorsky? tipi askeri helikopterİN Tokat merkeze bağlı Gökdere Şehitler Yaylası bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle düşmesi sonucu Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna şehit oldu.

DÜŞTÜKTEN SONRA ALEV ALDI

Düşerek alev alan alan helikopterdeki yangın itfaiyenin çabalarıyla yaklaşık 3 saatte söndürülebildi.

ENKAZI KALDIRILIYOR

Yangın söndürüldükten sonra helikopterin enkazı iş makineleriyle bir kamyona yüklendi. Enkazın kaldırılması çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Askeri helikopterlerin de bulunduğu bölgede önlem alan güvenlik güçleri, emniyet şeridine aldıkları olay yerinin yakınlarına geçiş izni vermiyor.

SİS NEDENİYLE ALÇAKTAN UÇMUŞ

Görgü tanıkları, helikopterin sis nedeniyle alçak uçuş yaptığını ve ormanlık alanda ağaçlara çarparak yere çakıldığını ve alev aldığını söyledi.

Şehitler Köyü'nde oturan Arif Yalçın, ?Patlama sesi duyduk. Dumanların yükseldiği ormanlık alana doğru ilerledik. Helikopterin enkazına 50 metre kadar yaklaştık. Ancak çıkan yangın ve zaman zaman meydana gelen patlamalar nedeniyle helikopter enkazının yanına yaklaşamadık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber