Valiyi kızdıran gaf...

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından Derbent Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Gençlik ve Sorunları'' konulu panele konuşmacı olarak katılan Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koç'un konuşması, Vali Gündüz Beder'i sinirlendirdi.

Niğde'de düzenlenen ''Gençlik ve Sorunları'' konulu panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koç'un, ''Mülki amirler de çocuklara tecavüz etmiş'' sözü, Vali Gündüz Beder'i kızdırdı. Panelistin konuşmasına müdahale eden Vali Beder, ''Bu cümleni düzelt, 'Mülki amir' demek, 'Kaymakam, vali' demek'' karşılığını verdi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından Derbent Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Gençlik ve Sorunları'' konulu panele konuşmacı olarak katılan Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koç'un konuşması, Vali Gündüz Beder'i sinirlendirdi. Sakin bir ortamda başlayan panelde söz alan Mustafa Koç, İzmir'de yaşanan tecavüz olaylarını anlattığı sırada, ''Son zamanlarda cinsel taciz ve tecavüz olayları artmaktadır, aralarında mülki amirlerin de bulunduğu birçok insan bir çocuğa tecavüz etmiş'' dedi.

Koç'un bu cümlesi üzerine sinirlenen Berder, panelistin konuşmasına müdahale etti. Konuşmacıya sert bir üslupla tepki gösteren Beder, ''Bu cümleyi düzelt, nerede olmuş böyle bir şey. 'Mülki amir' demek, 'Kaymakam, vali' demektir. Kullandığınız cümlelere dikkat edin'' diyerek karşılık verdi.

Hatasını anlayan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koç, Vali Beder'den özür diledi. Beder, panel sona ermeden salonu terk etti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber