Ebru öğretmen, sütçü oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2010 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataması yapılmadı, 5 inek alıp süt üreticiliğine başladı

SİVAS'ta Sosyal Bilgiler öğretmenliği bölümünü bitiren, ancak ataması gerçekleşmeyen 21 yaşındaki Ebru Yayla, aldığı 5 inekle süt üreticiliğine başladı.

Geçen yıl 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Ebru Yayla, KPSS'ye girdi, ancak aldığı puanla ataması gerçekleşmedi. Ailenin büyük çocuğu olan Ebru Yayla, kentteki hayvancılık potansiyelini gördükten sonra babası Ömer Yayla ile konuşarak süt üretimi yapmak istediğini söyledi. Babası Ömer Yayla ile birlikte kent merkezi yakınlarındaki ahırlar bölgesinden yer bulan Ebru Yayla, ilk etapta işi öğrenebilmek için iki ay önce 5 inek satın aldı.

Hayatında hiç yapmadığı bir işe girdiğini belirten Ebru Yayla, ?İlk başlarda ineklerden korkuyordum. Bu korkumu yenmek içinde 2 ay uğraştım? dedi. Yayla, ?Kadınlarımız bu erkek işi diyerek pek çok işten uzak duruyor. Oysa bu tür işleri kadınlarımız da yapabilir. Ben bu konuda bana destek olan babama ve aileme teşekkür ediyorum ve tüm kadınlarımızı üretime davet ediyorum? diye konuştu.

Çoğu kez günlük kıyafetleri ile işini yaptığını belirten Yayla, ?Kısa süre içersinde kredi çekerek 5 olan hayvan sayımı 50'ye çıkartacağım. Bu şekilde süt üretimimiz artacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber