DPB: Kamuda mevcut kıyafet kuralları değişmiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2010 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yapılan haber ve yorumların, ilgililerin ve kamuoyunun yanlış bilgi sahibi olmalarına yol açabileceği değerlendirildiğinden açıklama yapılması uygun görülmüştür.

BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan ?Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'yla, kamuda görev yapan memurların kılık ve kıyafetleri konusunda düzenlemeler yapıldığına ilişkin, 11 Haziran 2010 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde Oktay Ekşi imzalı yazı ile buna istinaden bazı internet sitelerinde haber ve yorumlar yer almaktadır. Bu kapsamda yapılan haber ve yorumların, ilgililerin ve kamuoyunun yanlış bilgi sahibi olmalarına yol açabileceği değerlendirildiğinden açıklama yapılması uygun görülmüştür.

TBMM'ye sunulan ?Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın disiplin suç ve cezalarına ilişkin hükümlerinde, vatandaşların kamu hizmetlerinden yararlanma düzeyinin ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik bazı değişiklikler yapılmaktadır.

Ancak disiplin suç ve cezalarıyla ilgili yapılan değişiklikler kapsamında; memurların kılık ve kıyafetleri konusunda düzenlemeler içeren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Ek 19'uncu maddesi ile 125?inci maddesinin birinci fıkrasının A bendinin (g) alt bendinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Bu çerçevede, kanun tasarısında, haber ve yorumlarda iddia edildiği gibi kamuda mevcut kıyafet kurallarının veya bu kurallara uymamaya yönelik disiplin cezalarının değiştirilmesine yönelik herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber