Akdağ: Tedavi için hastanelere gelen hakim ve savcılar doktorları gözaltına aldırıyor - Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2010 13:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, muayene ve tedavi olmak için hastanelere gelen hakim ve savcıların, çeşitli sebeplerle tartıştıkları doktorları gözaltına aldırdıklarını söyledi.

Çanakkale'de sağlık çalışanları ile ile ilgili düzenlenen toplantıya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada yaptığı konuşmada, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğunu belirterek, "İlk defa kamuoyunun önünde burada ifade ediyorum. Bu meseleyi araştırıyorum da. Benim üzüldüğüm bir mesele var. Sık olmasa da bazen değerli savcı ve hakimlerimiz, bir hastanede bir hekimle tartıştıklarında... Bakın tartıştıklarında diyorum. İnsanlar birbirleri ile tartışabilirler. Bu hekimlerin gözaltına

aldırıldıkları oluyor. Nadiren de olsa bununla karşılaşıyoruz. Bu şekilde gözaltına alınan hekimlerden bugüne kadar bir şekilde yargılanan ve hüküm giyen ben işitmedim. Ancak bir fiili durum oluşuyor, o hekim birkaç saat veya bir gece gözaltında kalmış oluyor" dedi.

Bizzat şahit olduğu bazı olaylar olduğunu anlatan Akdağ, "Ben şöyle bir soru sordum, şimdi kamuoyunun önünde de soruyorum: İki insan tartıştığı zaman, bazen birisi haksızdır, diğeri hakaret etmiştir. Bazen de karşısındaki ona hakaret etmiştir. İki insan tartıştığı zaman bu hakaretin bir tarafı olur. Acaba herhangi bir biçimde bu tartışmalardan dolayı bir savcı veya hakim gözaltına alınmış mıdır Türkiye Cumhuriyeti tarihinde? Böyle bir ihtimal var mı? Yok. O zaman neden bu iş için bir doktor gözaltına

alınabilir? Yanlış davrandığını varsayalım. Hakaret ettiğini varsayalım. Demek ki sistemde aksayan bir şeyler var. Sistemde istismar edilen bir şeyler var. Şundan emin olunuz ki, bu anlamda sağlık çalışanlarının vatandaşa hizmet etmesi ve sistemin böyle kurgulanması için ben bugüne kadar çok mücadele ettim. Ama sağlık çalışanlarına karşı da önyargılı, baştan suçlayıcı veya onları töhmet altında bırakıcı ne olursa bundan sonra da onunla mücadele etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber