Piyasalarda geçen hafta...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2010 13:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Geçtiğimiz haftanın başında gerileme yaşayan İMKB, ilerleyen günlerde toparlanma eğilimine girdi. Yurtdışında açıklanan veriler ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz hakkında yaşanan gelişmeler İMKB'nin yönünü belirleyen olaylar oldu.

Bizim Menkul Değerler'in yayınladığı haftalık bültene göre borsa geçen haftayı şöyle geçirdi:

"Önceki hafta yaşanan gerilemeler haftanın ilk işlem günü de sürerken salı günü Macaristan'ın mali yapısı ile ilgili gelen olumsuz haberler ve Fitch'in İngiltere ekonomisi hakkında yaptığı olumsuz değerlendirmeler gerilemelerin devam etmesine sebep oldu.

Çarşamba günü toparlanmalar görüldü. Yurtdışı piyasaların olumlu seyri ile birlikte Çin'den gelen olumlu ihracat verileri diğer bir olumlu haber oldu. Perşembe günü İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının faiz kararları ile ilgili tedirginlik olumsuz bir açılışa yol açarken gün içerisinde toparlanmalar görüldü.

Haftanın son işlem gününde ise alımlar sürdü. Avrupa Merkez Bankası'nın devlet tahvillerinin alımına devam edileceği yönünde açıklaması, petrol fiyatlarının yükselmesi ve İspanya'nın çıkardığı devlet tahvillerine iyi bir talebin gelmesi yükselişe yol açtı. Böylece İMKB'de bileşik endeks haftayı 519 puanlık (yüzde 0,95) bir artışla 55.132 puandan tamamladı. Günlük ortalama işlem hacmi ise 1,4 milyar TL olarak gerçekleşti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber