Hakkari'de polislere linç girişimi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı yetkilileri ve milletvekillerinin de bulunduğu grubun yürüyüşü sırasında, gruptan bazı kişiler yolun karşı tarafında kendilerini görüntüleyen sivil polislere linç girişiminde bulundu. Bir polis, bir işyerine sığınırken, diğer polisler ise yakınlarında bulunan polis lojmanlarına kaçarak kurtuldu.

BDP'liler, KCK operasyonu kapsamında BDP İl Başkanı'nın da aralarında olduğu 11 kişinin tutuklanmasını yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı. Öğle saatlerinde Bulvar Caddesi üzerindeki parti binası önünde toplanan partililer, burada beraberlerinde bulunan BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Genel Saymanı Salih Yıldız, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, belde başkanları ve partililer basın açıklamasının yapılacağı belediye binası önüne doğru yürüyüşe geçti.

Basın açıklamasının yapılacağı yolun karşı tarafında kendilerini görüntüleyen sivil polisleri gören kalabalık, koşarak polisleri kovalamaya başladı. Bir polis, bir işyerine sığınırken, diğer polisler ise yakınlarında bulunan polis lojmanlarına kaçarak kurtuldu. Sivil polisleri taşla kovalayan grubu partililer güçlükle önledi. Milletvekili ve beraberindeki belediye başkanları sık sık anonslar yaparak gruba geri dön çağrısı yaptı, provokasyonlara gelmeyin çağrısında bulundu.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkan Vekili Orhan Koparan, 8 Haziran'da il başkanları M.Sıdık Akışı, Merkez İlçe Başkanı, genel merkez çalışanları, parti yöneticileri, belediye meclis üyesi ile parti çalışanlarından oluşan 11 arkadaşlarının gözaltına alındığını belirtti. Koparan, "4 günlük gözaltı sürecinde bayan arkadaşlarımız sözlü ve fiziki tacize uğramıştır. Hakkari Valisi tarafından da konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Adliyeye çıkarılanlar ise tutuklanmışlardır. Yaklaşık 5 gündür kentimiz gergin günler geçirmektedir. Bizler kentimizde gerginlikleri istemediğimiz gibi onaylamamaktayız. Ama ne yazık ki halkın kendi iradesi olarak gördüğü öncülerini böyle görmeye tahammülünün kalmadığı da bilinmelidir." dedi.

BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani ise Başbakan'ı eleştirerek, hiçbir söyleminin birbirini tutmadığını belirtti. Geylani, ayrıca bölgedeki tüm koruculara seslenerek silahlarını bırakıp BDP saflarına katılması çağrısında bulundu.

BDP Genel Saymanı Salih Yıldız ise esnaflara seslenerek partinin kendilerine işyerlerini kapatın demediğini savunarak, esnafların kendi inisiyatifleri ile işyerlerini kapattıklarını iddia etti. BDP'liler basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber