Erdoğan: Teröre gözyumanlar cinayetlere ortaktır - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör yöntemiyle bir yere ulaşılamayacağını ifade ederek, ''Teröre gözyuman, sessiz kalan, terörden nemalanan terörden siyasi fayda sağlamaya çalışanlar en az teröristler kadar terörün bu kanlı yüzünü ortaktırlar, bu cinayetlere ortaktırlar. Şunu da söylüyorum onlara destek verenler de ortaktırlar'' dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terör konusuna değinerek, şunları kaydetti:

''Terör eylemleriyle cana kastetmek, insanları katletmek hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamayacak derecede büyük bir vahşettir, vicdansızlıktır, insanlıktan nasibini alamamaktır. Oradan nemalanarak siyaset yapmak hiçbir zaman barışı getirmeyecektir. 'Barış barış' demekle barış gelmiyor.

Terör örgütüyle direkt veya endirekt irtibatı olanlar bu ülkeye barış getiremezler. Milleti aldatmak mümkün değil, millet nerede, neyin nasıl yürütüldüğünü gayet iyi biliyor. Zannediliyor ki 'barış diyoruz, şu anda siyasetin de içindeyiz, millet bizi anlamıyor...' Millet sizi çok iyi anlıyor. Millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor ama terör yöntemiyle eğer bir yere ulaşacağınızı zannediyorsanız hiçbir yere ulaşmanız mümkün değil.

Eğer demokratik bir mücadele verecekseniz, bunu demokrasinin kuralları içinde verin... Ama yok demokratik mücadele değil de insanları farklı yöntemlerle, bölücü terör örgütünün verdiği desteklerle bir yerlere gelmek istiyorsanız... Bu ülkede buna fırsat verilmeyecektir. Bu millet buna fırsat vermeyecektir.

Teröre gözyuman, sessiz kalan, terörden nemalanan terörden siyasi fayda sağlamaya çalışanlar en az teröristler kadar terörün bu kanlı yüzünü ortaktırlar; bu cinayetlere ortaktırlar. Şunu da söylüyorum onlara destek verenler de ortaktırlar.''

Erdoğan, terörün yatırımların önünde de engel olduğunu belirterek, yatırımcının huzur olan yere gideceğini kaydetti.

''SUSACAĞIZ, ESERLERİMİZ KONUŞACAK''

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk insanının iş üretenle laf üreteni büyük bir basiretle tefrik ettiğini belirterek, ''Susucağız, eserlerimiz konuşacak'' dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hafta sonunda Trabzon ve Rize'ye yaptığı seyahati anlattı. Açılışı yapılan tesisler ile ilgili bilgi veren Erdoğan, ''Katılımlarda coşku ve heyecan vardı. Açılış törenlerinde sıcağa ve neme rağmen vatandaşlarımızın heyecanla tören alanını doldurduklarını ve son ana kadar heyecanı hiç düşürmediklerini müşahede ettik'' diye konuştu.

AK Parti hükümetinin, beledilerinin ortaya koyduğu hizmet ve yatırımların halk tarafından ne kadar büyük bir ilgi ve alaka ile izlendiğini, memnuniyetle karşılandığını bir kez daha gördüklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Türk insanı kendisine hizmet edeni şükran duygularıyla karşıladığı gibi iş üretenle laf üreteni büyük bir basiretle tefrik ediyor. Biz 7,5 yıldır hizmet üretirken, Türkiye'yi büyütmeye çalışırken, Türk insanına aydınlık bir gelecek hazırlamaya gayret ederken birileri de boş durmadı. Engel olmaya, kriz çıkarmaya, bizi yolumuzdan saptırmaya çalıştılar. Çetelerle üzerimize geldiler, medyayla, karanlık yapılanmalarla üzerimize geldiler; terör örgütleriyle, illegal yapılanmalarla üzerimize geldiler. Zaman oldu hukuku zorladılar, hukuk çiğnediler; zaman oldu iftiralarla, ithamlarla, tahriklerle bizi baskı altına almaya çalıştılar. 'AK Parti iktidarı kaybetsin, zarar görsün de ülkeye ne olursa olsun' dediler. Hükümete zarar vermek için ülkenin menfaatlerine zarar vermekten çekinmediler. İstikrarı, huzuru, güvenliği, büyümeyi bir çırpıda feda ettiler... Ama biz yılmadık, usanmadık, alttan almadık, taviz vermedik, eyvallah etmedik, vazgeçmedik, dik durduk, cesur durduk, kararlı durduk, daha çok çalıştık, daha büyük bir inançla yola devam ettik.''

-''İŞ ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ''-

Tüm bunları aşabilmeleri, başarılı bir şekilde mücadele etmelerinin milletle kurdukları gönül bağı sayesinde gerçekleştiğini belirten Erdoğan, halkın her yerde kendilerini çok samimi bir şekilde selamladığını, gittikleri her yerde çocukların gözlerinde umut ışığı, ninelerin, dedelerin Türkiye'nin geleceği için dua ettiklerini gördüklerini kaydetti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Milletin bu ölçüde sevgisine mazhar olmak elbette çok değerlidir, çok anlamlıdır. Ancak, bu sevgiyi aynı ölçüde devam ettirmek, bizi bağrına basan milletimize hayal kırıklığı yaşatmamak bizin için aynı derecede çok çok büyük sorumluluktur. Bu sorumluluk duygusuyla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizin hayır duaları yolumuzu aydınlatıyor, azmimizi artırıyor. Siyasetin ağdalı diline başvurmadan, popülizme tenezzül etmeden, bazılarının yaptığı gibi yalana iftiraya, karalamaya asla prim vermeden milletimiz ile gönül bağımızı muhafaza etmeye, milletimiz için iş üretmeye devam edeceğiz.

Büyüklerimizden aldığımız önemli bir ders var: 'Laftan anlamayanlara, lafın ağırlığını taşıyamayanlara, sözün muhatabı olamayanlara en güzel cevap sükut etmektir.' Muhatap olmak bile bir seviye ister, bir ağırlık ister. Koltuklar insanları değerli ve önemli yapmaz. İnsanlar, donanımlarıyla, vizyonlarıyla, kıymetleriyle koltuklara değer katarlar. Asıl olan, önemli olan budur. Hak etmeyene laf söylemek bile bazen israf olur. Eğer polemiklere girseydik bu hizmetleri gerçekleştiremezdik. Eğer atılan her iftiraya, her ithama cevap yetiştirseydik; Ankara'ya kendimizi hapsedip diğer 80 vilayete sırtımızı dönseydik, ülkeyi bugünlere, bu seviyelere ulaştıramazdık.

Susucağız ama eserlerimiz konuşacak. Trabzon'da iki gün içinde açtığımız 50'e yakın eserimiz konuşacak, Türkiye genelinde inşa ettiğimiz yollar konuşacak, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyetteki hizmetlerimiz, eserlerimiz, reformlarımız konuşacak. Bize yapılan her türlü iftiraya da, ithama da eserlerimizle cevap vereceğiz. Sadece eserlerimizle değil vizyonumuzla, hedeflerimizle, gelecek tasavvurumuzla konuşacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber