Samsun SAKUT Müdürlüğü'nde her şeyin bir kuralı var

Haber Giriş : 26 Şubat 2005 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Sinan Ünsaler, personele verdiği çukur açma cezasını, "Görevlerimiz arasında bu tür çalışmalar, tatbikatlar var" diyerek savunmuştu.

Bir süre önce personeline çukur açma cezası veren Samsun Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Ünsaler, bu kez de sigara içmeyi, televizyon izlemeyi ve şakalaşmayı kurallara bağladı

- Bir süre önce 11 memura çukur açma cezası vermesiyle gündeme gelen Samsun Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Sinan Ünsaler, şimdi de hazırladığı 13 maddelik yazıda yer alan bazı kurallarla dikkatleri üzerine çekti. Müdür Ünsaler, kurumda çalışan 75 memura, Osmanlı Padişahı 4'üncü Murat'ı aratmayacak yasaklar koydu.

Müdürün yayımladığı iç yazıda, 'Birlikte çalışan memurlar resmi üniformalarla mesai içinde ve dışında görev harici, görevle bağdaşmayan yerlerde bulunmayacak. Üniformalı olarak elde sigarayla gezilmeyecek. Sigara açık alanda ve oturur vaziyette içilecek. İzmaritler çevreye atılmayacak. Birlik içerisinde personel arasındaki hitap ve şakalaşmalar genel adaba ve ahlak kurallarına uygun olacak, argo hitap ve şakalaşmalar hakkında idari işlem yapılacak' gibi uyarılar yer aldı.

İşte yasaklar

62 sayılı 'İç emir' başlığıyla hazırladığı yazıda, memurlarına uymaları gereken bir dizi kural koyan Ünsaler, bunlara uymayanlar hakkında idari işlem yapılacağını söyledi. 13 maddelik yazının önemli maddeleri şöyle:

4. madde: Müdür makamına girişler sekreterlik girişinden yapılacaktır (Müdür yardımcısı hariç).

6. madde: Resmi üniformalarla mesai saati içinde ve dışında görev harici görevle bağdaşmayan yerlerde bulunulmayacak, üniformalı olarak elde sigarayla gezilmeyecek ve kapalı alanlarda sigara içilmeyecektir. Sigara açık alanda ve oturur vaziyette içilecek, izmaritler çevreye atılmayacak.

9. madde: Birlik içinde personel arasındaki hitap ve şakalaşmalar genel adaba ve ahlak kurallarına uygun olacak, argo hitap ve şakalaşmalar hakkında idari işlem yapılacaktır.

10. madde: Televizyon ve müzik aletlerinin sesleri duyulabilecek kadar açılacak, yüksek sesle konuşma, bağırma, bir başkasını rahatsız edecek şekilde kahkaha ve nara atılmayacak. Usulüne uygun konuşulacak.

İnşaat temizleme emri

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Sinan Ünsaler, yaklaşık 10 gün önce de, kendilerine verilen bina temizleme işini yerine getirmeyen 11 sivil savunma memuruna çukur açma cezası vermişti. 11 savunma memuru, Ünsaler'in bina temizleme emrini, binalar henüz inşaat halinde olduğu için yerine getirmemişti.

Müdür Sinan Ünsaler, bunun üzerine, 'Eğitim çalışması' adı altında yazılı bir tebligat yaparak, 11 sivil savunma memuruna, Altınkum'da bulunan köpek eğitim alanında, 1 metre eninde, 1 metre boyunda ve 1 metre genişliğinde çukur açma cezası vermişti. Bunun üzerine işyerinde örgütlü bulunan sendika devreye girerek, Ünsaler'e tepki göstermişti.

Valilik inceliyor

Yaşananlardan sonra valilik olayla ilgili inceleme başlatmıştı. Müdür Ünsaler, olayla ilgili konuşmak istemedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber