Belediye işçileri kredi kartı mağduru

Haber Giriş : 26 Şubat 2005 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu Şubesi'ne üye bin 650 işçiden 749'unun kredi kartı borcundan dolayı icralık olduğu belirlendi.

Belediye-İş Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bayram Özkan, örgütlü bulundukları 22 işyerinde çalışan işçilere yönelik yaptıkları bir araştırmada, üyelerinin yüzde 48'inin kredi kartı borcundan dolayı icralık olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Özkan, bankalara yaklaşık 1 milyar lira ile 6 milyar lira arasında değişen kredi kartı borcu bulunan işçilerin, belediyelerden ortalama 8 milyar lira alacağı bulunduğunu da belirtti.

Özkan, şunları kaydetti:

''Emeğinin karşılığıyla yaşamını sürdüren işçiler, alacaklarını alamadığı için borç batağında. Borcunu ödeyemedikleri için büyük bir açmazla karşı karşıya. Parasızlık nedeniyle eş ve çocukları karşısında her gün güç anlar yaşayan üyelerimiz, alacaklılardan kurtulmak için her gün yollarını değiştirmek zorunda kalıyor.

İşçilerin yarısı kredi kartı mağduru. Kredi kartı borcundan dolayı icralık olup mal bildiriminde bulunmayan 9 arkadaşımızı, borcunu ödeyerek hapisten kurtardık. Kağıt üzerinde milyarder gözüken işçiler maalesef bugün icra kapılarında zor anlar yaşıyor. Belediyeler, borçlarını ödeyerek çalışanlarını hapisten kurtarsın.''

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber