Başbakan: 2B yeniden gündeme gelecek

Haber Giriş : 26 Şubat 2005 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den veto yiyen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışıyla ilgili 2B düzenlemesinin önümüzdeki günlerde yeniden gündeme gelebileceğini söyledi. Erdoğan, 2B'lerin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen bürokrat ve milletvekillerinden bu konuda bir çalışma yapmalarını istedi.

Erdoğan, partisinin Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde düzenlenen 'Yerel Yönetimler Danışma Kurulu' toplantısında bazı bürokrat ve milletvekilleriyle yerel yönetimlerde atılacak adımları masaya yatırdı. Toplantıya yerel yöneticilikten gelen milletvekillerinin yanısıra Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Müsteşar Yardımcıları Mustafa Çetin ve Emin Zararsız, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu gibi bürokratlar da katıldı.

Toplantıda kurul üyeleri daha önce Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışıyla ilgili 2B düzenlemesinin bir an önce hayata geçirilmesi konusundaki görüşlerini Başbakan Erdoğan'a iletti. Kurul üyeleri, "Birçok vatandaş ev yapmış, işyeri yapmış ancak tapusunu alamıyor. Bu düzenleme bir an önce hayata geçirilmeli ve bu insanlara tapuları verilmelidir. Ancak tapular belli bir bedel karşılığında verilmelidir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ise 2B düzenlemesinin halka çok iyi anlatılması gerektiğini belirterek, kurul üyelerinden konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yapmalarını istedi. Erdoğan, Sezer tarafından veto edilen düzenlemenin önümüzdeki günlerde yeniden gündeme alınabileceğini de ifade ederek, "Ancak ne olur bilemem" şeklinde konuştu. Hükümetin kurulduğu günden bu yana en önemli kaynak paketi olarak gördüğü 2B düzenlemesi ile 20 milyar dolar gelir hedefleniyor.

Erdoğan, toplantıda belediyelerin borçlarının yeniden yapılandırılması talebiyle de karşılaştı. Söz konusu talebe sıcak bakmayan Başbakan Erdoğan, kurula belediyelerin gelir kaynaklarının arttırılmasını öngören bir yasal çalışma yapmalarının talimatını verdi. Kurul, çalışmayı önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'a sunacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber