Çubukçu: Türkiye dünyaya örnek oldu - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2010 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, dünyanın her yeri ekonomik kriz ve sıkıntılarla boğuşurken Türkiye'nin düzgün işleyen ekonomisiyle, dış politikasıyla birçok açıdan dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Çubukçu, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret ederek, kentin sorunları hakkında bilgi aldı.

Aksaray Kız Meslek Lisesinin başarılı öğrencilerine çeyrek altın ve çeşitli hediyeler veren Çubukçu daha sonra Aksaray Belediyesine geçerek Başkan Nevzat Palta'yı makamında ziyaret etti. Palta, Çubukçu'ya Taşpınar kilimi, Yusuf Hakiki Baba'nın Divan'ı ile Muhabbedname isimli kitapları armağan etti.

AK Parti İl Başkalığında partililerle buluşan Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, bugün toplumun en dezavantajlı kesimlerine Hükümet olarak verdikleri destekle dar gelirlilerin dertlerine derman olmaya devam ettiklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye adına çok umut verici gelişmeler yaşandığını ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

''Şuan Türkiye bambaşka bir yerde... Dünyanın her yeri ekonomik kriz ve sıkıntılarla boğuşurken Türkiye, düzgün işleyen ekonomisiyle dış politikasıyla birçok açıdan dünyaya örnek. Artık herkes bu ülkenin vatandaşı olarak pasaportunu gururla taşıyor. 2002 yılından bu yana gittiğimiz ülkelerde inanın, her yerde bize bakış değişti. Türkiye artık dikkatle izlenen bir ülke, bütün dünyada ne yaptığı, nasıl ilerlediği... Ülkemizi ileri taşımaya çalışma konusunda çok büyük gayret içindeyiz.''

12 Eylülde yapılacak referanduma da değinen Çubukçu, Anayasa Mahkemesi kararı sonuçlandıktan sonra referandum için halka gidileceğini, bu süreçte partinin tüm birimlerinde çalışma yapıldığını bildirdi.

Partililerinden Anayasa değişikliği konusunda bilgi edinmeleri ve bu bilgiyi halkla paylaşmalarını isteyen Çubukçu, ''Zaten bugüne kadar kendimizi halka hep doğrudan, aracısız anlattık. En iyi iletişim yüz yüze iletişim. Bugüne kadar halktan hiç kopmadık, aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya, Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulundan emekli usta öğretici Beyhan Akça tarafından yazma armağan edildi. Bakan Çubukçu da yazmayı başına örterek Akça'ya teşekkür etti.

Çubukçu, ardından da Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) binasını gezerek, kursiyerlerin ürettiği el sanatı ürünlerini inceleyip, kurs yetkililerinden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber