Sabancı Enerji 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 13:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Aysel ALP/ANKARA

Sabancı Enerji, önümüzdeki dönemde yapımına başlayacağı elektrik santralarının inşasında taşeronlarda dahil 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, proje aşamasındaki 1200 mw'lık santral inşaatına başlanacağını belirtirken, işsizliğin yüksek olduğu böyle bir dönemde sağlanacak istihdamın önemine dikkat çekti.

Hakman, özelleştirme sonrası aldıkları Başkent Elektrik'te yaptıkları çalışmalarla ilgili Ankara'da bir basın toplantısı düzenledi. Hakman, Enerjisa Grubu olarak ortakları Verbund ile birlikte Türkiye elektrik pazarının lideri olmayı hedeflediklerini açıkladı. Elektrik piyasasının yüzde 10'una ulaşarak, 6 milyon müşteriye ulaşmak istediklerini belirtti.

Başkent Elektrik'in 3 milyon 200 bin abonesi olduğunu anımsatan Hakman, özelleştirmenin ardından 1.5 yıl içinde 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Hakman, Başkent Elektrik'in Ankara dahil olmak üzere 7 ili kapsadığını belirtirken, 3.2 milyon aboneyi abone olarak değil, müşteri olarak gördüklerini anlattı. Müşteri memnuniyeti için hizmet kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarından söz etti.

Avrupa'nın en kalitelisi!

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş CEO'su Yetik Mert ise Avrupa'nın en kaliteli elektrik dağıtım sistemini kurmak için yatırımlarının devam ettiğini belirtti. Şebeke yenilenmesi ve iyileştirilmesi de dahil olmak üzere 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Mert, Başkent bölgesi tüketicilerini yeni ve kaliteli hizmetlerin beklediğini söyledi.

8 bin kişiye istihdam!

Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, halen yapımı süren Bandırma Santralının şantiyesinde 2 bin kişinin çalıştığını belirtti. Yıl sonuna kadar toplam 1200 mw'lık santral inşaatına başlanmış olacağını ifade eden Hakman, santral inşaatlarında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı. Böylece tüm santralarında toplam 8 bin kişiye istihdam sağlanmış olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber