Kazaya ambulansı sadece şoförle gönderen doktor hakkında soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ağrı'nın Patnos ilçesinin Değirmendüzü köyü mevkiinde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı trafik kazasına Devlet Hastanesi'ne bağlı ambulanslardan birisinin kaza yerine sadece şoför gitmesi olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Patnos Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadrettin Aslan, herhangi bir kazada olay yerine giden ambulansta şoför haricinde bir doktor ve sağlık personelinin mutlak sürette olması gerektiğini belirtti. Aslan, Değirmendüzü köyünde meydana gelen kazada ihmali bulunan bir bayan doktor hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı. Soruşturmayı derinlemesine araştıracaklarını vurgulayan Başhekim Dr. Aslan, kendi personelleriyle toplantı yaparak herhangi bir kazada neler yapılabileceğini detaylıca anlatacaklarını kaydetti.

Aslan, ''Kaza haberi gelir gelmez hastaneye bağlı ambulanslar olay yerine giderek ölü ve yaralıları hastaneye getirdi. Ancak kaza yerine son giden ambulansta bayan doktorumuz araca binip kazadakilerin hayatını kaybettiğini öğrenince tekrar iniyor. Ayrıca doktor, diğer sağlık personeline de aynı bilgileri veriyor. Onun için olaya sadece ambulans şoförü gidiyor. Yapılan iş tamamen yanlıştır.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber