Üniversitedeki torpilin senaryosu Meclis'e taşınıyor

Haber Giriş : 27 Şubat 2005 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki bir yüksek lisans sınavında torpil yapıldığı iddiasını senaryolaştırıp notere tasdik ettiren gazeteci Murat Seçkin, Samsun milletvekillerini harekete geçirdi.

Dün Zaman'ın manşetten duyurduğu haber üzerine vekiller konuyu TBMM gündemine taşıyor. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, OMÜ'deki kadrolaşma iddialarının araştırılması için daha önce 41 imzalı dilekçeyi Meclis'e verdiklerini hatırlatırken, bu tür olayların üniversite ile özdeşleştiğini söyledi. TBMM'de konuyu araştıracak bir komisyonun kurulması gerektiğini vurgulayan Demir, YÖK'ün Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay hakkında işlem yapmamasına tepki gösterdi. AK Partili vekil, kamuoyunda bir süredir konuşulan iddialarla ilgili kendilerine bazı belgelerin geldiğini de vurguladı. Üniversitedeki iddiaların araştırılması için TBMM'ye önerge veren milletvekillerinden Ahmet Yeni ise, ?Torpil hakkında böyle bir noter tasdiki varsa sınavın iptal edilmesi gerekir. Kazanamayanların da savcılığa müracaat etmeleri lazım.? dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, yargı kararlarına uyulmadığı ve akraba kadrolaşmasına gidildiği yönündeki iddialarla bir süre önce gündeme gelmişti. Üniversitede atamalar için özel jüriler oluşturulduğu, bazı yöneticilerin yakınlarının atandığı konusunda iddialar da ortaya atılmıştı. Bunların incelenmesi amacıyla AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir başta olmak üzere 40 milletvekili de TBMM'ye yazılı dilekçe sunmuştu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ertuğrul Bayraktar ise iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı ?Üniversitede hukuk dışı uygulamalar yok. Varsa bu devletin resmi organları tarafından incelenecektir. Milletvekilleri de istedikleri zaman konuyla ilgili bilgi alabilirler. Biz her zaman buna hazırız?

Zaman dün ?Notere tasdik ettirdiği torpil senaryosu gerçek çıktı' başlığıyla verdiği manşet haberde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ilgili bir iddiayı gündeme getirmişti. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nün Yüksek Lisans Sınavı'nda torpil yapılacağı ihbarını alan yerel gazeteci Murat Seçkin, iddiaları senaryolaştırıp notere tasdik ettirmişti. 4 gün sonra yapılan sınavın sonucu Seçkin'i haklı çıkarmış ve iddia ettiği öğrenciler yüksek lisansa dahil edilmişti. Bu öğrencilerden biri, üniversitenin genel sekreteri Nazım Alkan'ın oğlu çıkmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber