Park tartışmasında öğretmene ?uyarı'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2010 09:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Park yeri nedeniyle tartışma yaşayan kadın öğretmen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyet edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ?resmi' yazı göndererek öğretmeni uyardı

GÜRKAN AKGÜNEŞ İstanbul

Bayrampaşa'daki Nail Reşit İlköğretim Okulu'nda görevli 19 yıllık sınıf öğretmeni Nurcan Bilaloğlu, geçtiğimiz hafta Kartaltepe Caddesi'nde park yeri nedeniyle tartıştığı bir vatandaş tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edildi. Dilekçede, kadın öğretmenin geldiği günden bu yana park yeri nedeniyle mahalleyi rahatsız ettiği ve insanlarla tartıştığı öne sürüldü. Milil Eğitim Müdürlüğü tarafından hızla değerlendirilen şikayet, 14 Haziran 2010'da Bilaloğlu'nun uyarılmasının istendiği bir yazıyla okula ulaştırıldı. Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Ali Osman Karahan'ın imzasıyla okula gönderilen yazıda, ?Okulunuz sınıf öğretmeni Nurcan Bilaloğlu'nun evinin olduğu sokağın sakinlerine rahatsızlık verdiği arabasının park yeri yüzünden birkaç kişiyle tartıştığı bildirilmiştir. Bilgilerinizi ve Nurcan Bilaloğlu'nun konu hakkında uyarılması hususunda gereğini rica ederim? denildi.

?Psikolojisi bozuldu'

Yazının tebliğ edildiğinden bu yana evde huzurlarının kalmadığını belirten Bilaloğlu'nun eşi Mesut Bilaloğlu, ?İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sormadan, araştırma yapmadan eşimi suçlu ilan etti. Olay nedeniyle eşimin psikolojisi bozuldu. Konu basit bir park tartışması. Eşim yazı gelene kadar bana bile anlatmamıştı. İnsanları suçlu ilan etmek bu kadar kolay mı? Eşimin mesleki yaşantısına sürülen kara lekeyi kim temizleyecek?? diye konuştu.

?Ceza değil ki'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ise, ?Biz öğretmene ceza vermiyoruz, hiçbir şey demiyoruz. Burada ceza yok, savunma yok. Bu konuda ?Biraz öğretmene yaraşır davranış içinde bulun' demişiz. Soruşturma açmamaşız, savunmasını istememişiz. Resmi olmayan uyarma bu. Büyütülecek birşey yok. Siciline girmiyor, soruşturması yok. İşlem yapmadığımızdan dolayı biz suçlanmaya başladık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber