Koncuk: Öğretmen açığı konusunda Bakan Çubukçu şeffaf olmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2010 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmen açığıyla ilgili farklı rakamlar açıklandığını belirterek, "Öğretmen açığı konusunda Bakan Çubukçu şeffaf olmalı, açığı az göstermek gibi bir gayret içine girmemelidir" dedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmen açığı konusunda Milli Eğitim Bakanlığınca "sürekli farklı rakamlar dillendirildiğini" kaydetti.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, 24 Kasım 2009'da yaptığı açıklamada 76 bin 721 öğretmen açığı bulunduğunu söylediğini oysa Bakanlığın 2009 İç Denetim Raporunda öğretmen açığının 133 bin 317 olarak yer aldığını ifade etti.

Bakanlığın 24 Mayıs 2010'da açık norm kadro sayısını 141 bin 293 olarak ilan ettiğini belirten Koncuk, Bakan Çubukçu'nun dün de öğretmen açığını 78 bin 321 olarak açıkladığını kaydetti. Bakanlığın verileri ile Çubukçu'nun açıklamalarının birbiriyle çelişkili olduğunu öne süren Koncuk, ayrıca OECD ülkeleri baz alındığında, öğretmen açığının Türkiye'de bu açıklanan rakamlardan daha fazla olduğunu ifade etti.

İsviçre'ye göre Türkiye'de öğretmen açığının ilköğretimde ve orta öğretimde 324 bin 530, Finlandiya'ya göre 287 bin 33, İspanya'ya göre 445 bin 392 olduğunu belirten Koncuk şunları kaydetti:

"Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun öğretmen açığını net bir şekilde ortaya koymakta tereddüt yaşadığını düşünmekteyiz. Oysa öğretmen açığı konusunda Bakan Çubukçu şeffaf olmalı, açığı az göstermek gibi bir gayret içine girmemelidir. Aksi takdirde bu durum hem Bakanlığın kamuoyundaki itibarını zedeleyecek, hem de Bakan Çubukçu'nun güvenirliği sorgulanacaktır. Zaten Bakan Çubukçu sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda verdiği sözü yerine getirmeyerek, kamuoyu nezdinde güven kaybetmiştir. Bu durum Bakan'ın daha tartışmalı hale gelmesine neden olacaktır.

Eğitimciler şu anda Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'dan acil açıklama beklemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber