Memurların tazminat kararnamesinde düzeltme yapıldı

Haber Giriş : 27 Şubat 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlara unvan ve kadrolarına göre ödenen zam ve tazminatların hesabında 2005 yılında esas alınacak oranlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararında unutulan, eğitim, emniyet, din, denetim ve adalet hizmetleri tazminatlarına ilişkin 3 Sayılı Cetvel, bir ``düzeltme`` ile Resmi Gazete`de yayımlandı.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında aylık alanlara, 2005 yılında ne miktarda zam ve tazminat verileceğine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ve eki Cetveller 24 Şubat`ta Resmi Gazete`de yayımlanmıştı.

Söz konusu kararda, ``sehven`` eksik gönderildiği için yayımlanmayan 3 Sayılı Cetvel, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak, kararnameye eklendi.
Memurlara ödenen söz konusu zam ve tazminatlar, ek gösterge dahil en yüksek Devlet memuru aylığına, cetvellerde gösterilen oranların uygulanması yoluyla belirleniyor. Bu şekilde belirlenen miktarlar, damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmuyor.

Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanan 3 Sayılı Cetvel`de ``eğitim öğretim tazminatı, din hizmetleri tazminatı, emniyet hizmetleri tazminatı, mülki idare amirliği özel hizmet tazminatı, denetim tazminatı, adalet hizmetleri tazminatı``nın hesabında esas alınacak oranlar düzenleniyor.

Uygulanacak tazminat oranları memurların öğrenim durumları ve kadro derecelerine göre farklılık gösteriyor. Öğretmenlere derece ve öğrenim durumlarına göre ödenen ``eğitim öğretim tazminatı``, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 30`u ile yüzde 100`ü, emniyet hizmetleri tazminatı ise yüzde 51-365`i arasında değişiyor. Din hizmetleri tazminatında en yüksek oran yüzde 135 düzeyinde bulunuyor. Adalet hizmetleri tazminatında en yüksek oran ise yüzde 180`le Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı için uygulanacak

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber