E-Kayıt hakkında sıkça sorulan sorular 2

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

1-Görev yeri değişen memurların çocuklarının nakli: Yerleştirilmesi eski görev yerindeki okula çıkan velilerimizin yeni okula nakilleri, Eylül ayı başında yapılacaktır.

2-Kaydı hiçbir okula çıkmayan çocukların durumu: Velilerimiz öncelikle İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek adres kontrolü yapacak, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek çocuğunun adresinin bir okulla ilişkilendirilmesini sağlayacaktır.

3-2004 doğumlu çocuklardan TC kimlik numarası olan hiçbir öğrenci açıkta kalmayacaktır.

4-Adres değiştiren vatandaşlarımızın çocuklarının nakli: Yeni adreslerinin uyumlu olduğu okula Eylül ayı başında yapılacaktır.

5-Boş kontenjanı olan okullara kayıtlar: Eylül ayı başı itibariyle boş kontenjanların doldurulmasına ilişkin Bakanlığımız açıklama yapacaktır.

6-Özel okullara, Konservatuarlara ve Etüt beslenme okullarına kayıtlar: Bu okullara kayıtlar okul yöneticileri tarafından okullar kapandıktan sonra aday kayıda çocuğun TC numarası yazılarak yapılacaktır.

7-Şehit çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin nakli: Eylül ayı başı itibariyle nakillere izin verilecektir.

8-Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, ana sınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyenler: Bu kapsamda hiçbir gruba Yönetmelik dışında ayrıcalık tanınmayacaktır. Geçen yılki uygulama aynen devam edecektir.

9-Kesin kayıt için hangi işlem yapılacaktır: Velilerimiz kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

10-Bedenen gelişmemiş çocukların kayıtlarının ertelenmesi: 2004 doğumlu çocuklardan yeterince gelişmemiş olanlar velileri istemesi durumunda kayıtları 1 yıl ertelenebilecektir. Bunun için velilerimizin Eylül ayı başında okula dilekçe vermeleri yeterli olacaktır.

11-1. adresi yurt dışı, öğrenci yurdu olanların kayıtları: Bu durumdaki çocukların kayıtları Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Yerleşim yeri adresi ve hangi okula kayıt edileceği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla resmi yoldan Bakanlığımıza gönderilecektir.

12-Tüm kayıt ve nakiller adrese göre yapılacaktır. Tüm sınıflarda adres kontrollü nakiller olacaktır.

13-Kayıt edilen öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri ne zaman belli olacak: Okullar 20 Eylül Pazartesi günü, 1. sınıfların uyum programı 13 Eylül de başlayacağı için öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından Eylül başı itibariyle gerçekleştirilecektir.

14-Kayıtlar Bakanlığımız tarafından merkezi sistemle (otomatik olarak) yapılmıştır. Velilerimizin internetten kendileri kayıt yapmayacaktır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber