657'nin unutulanları: Büyükşehir müfettişleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda köklü değişiklikler yapılırken, Büyükşehir Belediyesi müfettişlerinin mağduriyetlerinin giderilmemesi büyük tepki topluyor.

Belediye Müfettişleri, söz konusu sıkıntılarının bu tasarıda düzeltilerek bir an önce şartlarının iyileştirilmesini bekliyorlar.

657'de köklü değişiklikler yapılması için değişiklik tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildi. Sözkonusu tasarıda kamuda görev yapan uzmanların maaşlarında iyileştirmeler yapılarak, maaşlarında farklılık olan ve farklı kurumlarda çalışan uzman memurların maaşları birbirlerine eşitleniyor.

Yine unutuldular

Ancak, Büyükşehir Belediyesi Müfettişleri bu tasarıda da yine gözardı ediliyor. Bakanlık ve Genel Müdürlük Müfettişleri ile Büyükşehir Belediyesi Müfettişleri aynı görevleri yapmakta ve aynı yetkileri kullanmakta olmalarına rağmen, yıllar içerisinde maaşları arasında uçurum denilecek nitelikte farklılıklar meydana geldi. Bu fark ise kapatılmak bir yana her geçen yıl Belediye Müfettişlerinin aleyhine büyümeye devam etti.

Bakanlıklardaki, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Mühendis, Hukuk Müşaviri, Avukat, Doktor, Memur, Teknisyen, Tekniker gibi çalışanlar, bütün kamu kurumlarında ve belediyelerde eşit maaş alırlarken, büyükşehir belediye ve bağlı genel müdürlük müfettişleri bakanlık ve bağımsız genel müdürlük müfettişlerinden çok daha az ücretle çalışıyorlar. Ayrıca bazı bakanlık ve genel müdürlüklerde müfettişlerin ve personelin fon, döner sermaye, ek ders ücreti gibi yan ödemeler aldığı da bilinmekte. Buna rağmen büyükşehir müfettişlerinin bu sorunu, 2002 yılından bu yana bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.

İşte uçurumun belgeleri

Maaşlar arasındaki farklılık özellikle özel hizmet tazminatları oranlarında kendini gösteriyor. Belediye müfettişlerinin tazminat oranları sürekli düşük halde tutulurken, 2010 yılı itibarıyla tazminat oranlarındaki çarpıklık bu tabloda daha belirgin gözüküyor;

Büyükşehir Belediyelerinin bütçeleri ve iş hacimleri göz önüne alındığında birçok bakanlık ve genel müdürlük bütçesinden ve iş hacminden büyük ve yoğun olduğu, dolayısı ile müfettişlerinin de aynı yoğunlukta çalışmalarına ve mesleğe giriş şartları da diğerleri ile aynı olmasına rağmen maaşları eşdeğer genel müdürlük ve bakanlık müfettişlerinden çok daha düşük olması da büyük tepkilere yol açıyor. Ücret artışlarının sürekli olarak Belediye Müfettişlerinin aleyhine gelişmesi, karşılaştırmalı maaş çizelgesinde oldukça net anlaşılıyor;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber