PTT: Gelişen teknoloji yüzünden yüzde 10'luk kaybımız var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2010 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberleşmenin elektronik ortama taşınmasının PTT'ye maliyeti ağır oldu. PTT Genel Müdürü Osman Tural, "Gelişen teknoloji posta işletmelerinin işlerini yok ediyor. Türk posta idaresi olarak bizim geçen sene kaybettiğimiz gönderi adedi sayısı 100 milyon. Bir milyarda yüz milyon, yüzde 10 kayıp demek." dedi.

PTT Genel Müdürlüğünce 'Değişen Dünyada İhtiyaçlar: Elektronik Hizmetler /Çevre ve Stratejik Hedefler' konulu seminer Antalya'da başladı. Bu yıl 3.sü düzenlenerek geleneksel hale gelen seminere Afganistan, Bulgaristan, İran, Bosna Hersek, Mısır, Ürdün, Kosova, Pakistan, Suriye, Moldova, İtalya, İngiltere, Makedonya ve KKTC'nin de aralarında bulunduğu birçok posta genel müdürlüğü yetkilisi katıldı. Ayrıca ilk defa seminerde, Dünya Posta Birliği (UPU), Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop), Avrupa Posta Mevzuatı Komitesi (CERP), Türkiye Kurye, Kargo ve Lojistik İşletmecileri Derneği, Türksat AŞ, KEBA gibi özel teşebbüslerde iştirak etti.

Bilişim sektöründeki hızlı gelişimin posta işletmeleri açısından kriz oluşumuna sebep olduğuna işaret eden Tural, bununla birlikte bu durumun iyi yönetildiği takdirde fırsata dönüştürülebileceğini öne sürdü. Seminerin bu açıdan faydalı olacağını belirten Osman Tural, seminerin çok büyük hedeflere yönelmek yerine etkinliğe katılan ülkelerin çalışmalarının paylaşılmasını amaçladığını ifade etti.

Rekabetten korkulmaması gerektiğini belirterek, özel sektör mantığı ile hizmet verilmesinin öneminden bahseden PTT Genel Müdürü Tural, "Artık devletin maaş verme dönemi bitti. PTT, ücreti karşılığında insanlara hizmet veren iktisadi bir kurumdur." ifadesini kullandı.

Osman Tural'ın açılış konuşmasından sonra söz alan katılımcı ülkelerin posta işletmeleri yetkilileri ile ilk defa katılan özel teşebbüslerin yetkilileri, semineri düzenlediğinden dolayı Tural'a teşekkür etti. 3 gün sürecek seminerde bilişimin sektöre etkileri, yeni alanlar ve ürünler, yeni ürünlerin çevreye etkileri ve yeni stratejiler ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber