Halkalı'daki saldırıda şehit olanlar için tören düzenlendi - Video

Haber Giriş : 22 Haziran 2010 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit olan 4 astsubay ile askeri personel kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ için İstanbul İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Basına kapalı gerçekleştirilen törende, üniversite sınavına hazırlık kursuna katılmak üzere babasıyla bindiği servis otobüsünde hayatını kaybeden Buse Sarıyağ ile aynı saldırıda şehit olan jandarma astsubaylar Duran Bayram ve Bekir Çelik ile uzman çavuşlar Uğur Ekiz ve Çağlar Bölük'ün aileleri ve yakınları yer aldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın ile üst düzey komutanlar katıldı.

Törenin ardından Buse Sarıyağ'ın cenazesi toprağa verileceği Ankara'ya, Bekir Çelik'in cenazesi İskenderun'a, Çağlar Bölük'ün cenazesi İzmir'e, Uğur Ekiz'in cenazesi Hatay'ın Erzin ilçesine, Duran Bayram'ın cenazesi de Kayseri'ye gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

ŞEHİTLER, SON YOLCULUKLARI İÇİN MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Halkalı'daki bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 asker ve Buse Sarıyağ'ın (17) cenazesi akşam saatlerinde memleketlerine gönderildi

Şehitlerin cenazesi, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri bir konvoyla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Saldırıda şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in cenazesi İskenderun, Uzman Çavuş Çağlar Bölükbaşı'nın cenazesi İzmir, Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in cenazesi Hatay'ın Ezin ilçesi, Başçavuş Duran Bayram'ın cenazesi Kayseri ve 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere uçakla Ankara'ya gönderildi.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber