Laçiner: Saldırılar referanduma kadar sürecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, terör örgütü PKK'nın sıkıyönetimde doğduğuna, Oğalanüstü Hal (OHAL)'de büyüdüğünü söyledi.

Laçiner, referandum ve seçime kadar eylemlerin daha da artacağını belirterek, "Maksatları da bir OHAL getirebilirler mi veya Türkiye'deki istikrarı kırabilirler mi? Bunun peşindeler. Bütün maksat, hükümeti düşürebilmek, çok partili bir hükümet, kaos ortamına sürükleyebilmek. Son derece kararlılar." dedi.

USAK Genel Koordinatörü Türkiye'nin terörle mücadeleyi yeterince konuşamadığını dile getirirken, konuşulan şeyin daha ziyade ideolojik tavır almalar olduğunu ifade etti. Kurumlar arasında uyum olmadığını kaydeden Laçiner, bir karakolun bir karakolla bağlantısının dahi bulunmadığını kaydetti. Laçiner, "Aradaki uyumu, iletişimi artıracak önlemlere ihtiyaç var. Görev tanımı yapılmasına ihtiyaç var. Terörle ve teröristle mücadeleye bir patron lazım. Bu başbakansa, bunu belirlemek gerekiyor, değilse Başbakan yardımcısı, onun belirlenmesi lazım. Bütün kurumların onun emrinde olması lazım ama gerçekten onun emrinde olması lazım. Denetimde, gözetimde, sevk ve idarede onun söz sahibi olmazı lazım." diye konuştu.

Laçiner, PKK saldırılarının İsrail ile bağlantısının çok net olduğunu da vurgudu. Laçiner, bu konuda "Terör saldırıları Anayasa değişikliği çabaları sırasında oldu. Fakat yapıldıktan sonra bir ara verildi. Marmara Gemisi Türkiye'den hareket etmeye başlayınca, saldırılar yeniden başladı ve İsrail ile krizden sonra zirve yaptı. Burada bir tesadüf arayanlar, yanılıyor derim." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber