Kasırga-2'nin rüşvet şifresi: Bana 2 kilo pekmez hazırla - Video

Haber Giriş : 23 Haziran 2010 12:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kasırga?2 operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Gözaltına alınan bazı görevlilerin ruhsatı olmayan iş yerlerinden telefonla arayarak "Bana 2 kilo pekmez hazırla" diyerek rüşvet istedikleri öne sürüldü.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kasırga?2 operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlıların sorgusu devam ediyor. Sorguları tamamlanan Muratpaşa Belediyesi'nde görevli Zabıta Müdür Yardımcısı H.Ö., zabıta memuru A.T. ile işletme sahibi G.A. serbest bırakıldı. Diğer zanlıların sorguları sürerken operasyonun da ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda telefon dinlemelerine takılan zanlıların rüşvet isterken şifre olarak "pekmez" kelimesini kullandıkları öne sürüldü. Belediye görevlilerin işletme ruhsatı bulunmayan bir esnafa telefonla arayarak "2 kilogram pekmez hazırla" dediği ileri sürüldü. Esnafın da görevliye "2 kilogram pekmezi nereden bulayım. Ancak yarım kilo hazırlayabilirim" şeklinde cevap verdiği iddia edildi.

Öte yandan bir işletme sahibinin de zabıta görevlilerine zarf içinde "yarım kilo pekmez" olarak nitelendirdiği 500 TL verdiği ileri sürüldü. İşletmecinin sorgusunda zarf içinde rüşvet verdiğini kabul ettiği belirtildi

Bu arada sorguları süren Zabıta Müdürü Mehmet Baki Uçar'ın şoförü Ali K., sekreteri Leyla A., Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Ö. ve 4 iş yeri sahibinin sorgularının ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ayrıca rüşvet alanların lideri olduğu iddia edilen ve daha önceki Kasırga?1 operasyonu kapsamında gözaltına alınan Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Baki Uçar'ın, rüşvet operasyonu kapsamında da sorgulanacağı belirtildi.


Rüşvetten göz altına alınan 3 kişi serbest

Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi'ndeki bazı kamu görevlilerinin sorumlu oldukları bölgelerde rüşvet karşılığı denetim yapmadıkları iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 3' ü serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde yürüttükleri "Kasırga 2" adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor.

Sorgusu tamamlanan zanlılardan Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı H.Ö, zabıta memuru A.T. ile işletme sahibi G.A. serbest bırakı ldı.

Sorguları süren Zabıta Müdürü Mehmet Baki U'nun şofö rü A.K. ile sekreteri L.A, Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İ.Ö. ve 4 iş yeri sahibinin yarı n adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Geçen hafta düzenlenen "Kasırga 1" operasyonunda tutuklanan Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Baki U'nun, rüşvet operasyonu kapsamında da sorgulanacağı belirtildi.

Yapılan incelemede, zanlıların telefon konuşmalarında rüşvet istemek için "pekmez" şifresini kullandıkları öne sürüldü. Belediye görevlilerin iş letme ruhsatı bulunmayan bir esnafa telefonda "2 kilogram pekmez hazırla" dediği, esnafın ise "2 kilogram pekmezi nereden bulayım. Ancak yarım kilo hazırlayabilirim" şeklinde cevap verdiği öne sürüldü.

Ruhsatsız işletmenin sahibinin zabıta görevlilerine zarf içinde "yarım kilo pekmez" olarak 500 TL verdiği iddia edildi. İşletmecinin sorgusunda zarf içinde rüşvet verdiğini kabul ettiği ileri sürüldü.

Antalya'da dün düzenlenen "Kasırga 2" operasyonunda rüşvet karşılığı denetim yapmadıkları ve ruhsatsız iş yeri faaliyetine göz yumulduğu iddiasıyla 10 kişi gözaltına alınmıştı.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber