Turkcell, 20 bin öğrenciyi Anadolu turuna çıkaracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in 'Gönül Köprüsü' 3. yılında sevgi bağları kurmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Gönül Köprüsü projesi kapsamında, bu yıl 20 bin öğrenci Anadolu'yu gezecek.

19 Haziran-2 Ağustos 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilinden seçilen 20 bin öğrenci, yaşadıkların yerin dışındaki farklı illeri 5'er günlük sürelerle ziyaret edecek. Proje ile Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkenin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor.

Proje kapsamında Nevşehir'den 200 öğrenci Antalya'ya geldi. Beş gün sürecek ziyarette, öğrenciler çeşitli gezi ve etkinliklere katılacak.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Gönül Köprüsü ile küçük yaştan itibaren çocukların zihinlerinde önyargılar oluşmasını engellemeyi ve kültürler arası köprüler kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Projeyi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planladıklarını bildiren Öztürkler, "Çocuklarımızın dar bir çevre içerisinde, kısıtlı bir sosyal algı ve hayal gücüyle yaşamaya mahkûm olmamaları, ilgi alanlarını, hayatlarını ve bakış açılarını unutulmaz anılarla zenginleştirmeleri için çalışıyoruz. Gelecekte ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil edecek bireylerin ancak zengin bir kültürel birikimle yetişebileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

BU SENE YURT DIŞI GEZILERI DE OLACAK

Gönül Köprüsü'ne bu yıl da ilköğretim 7, 8 ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak programa yurt dışı gezileri de dâhil edildi. Öğrenciler 81 ilin yanı sıra Selanik ve KKTC'yi de gezme fırsatı bulacak. Uzun mesafe yolculuklar için uçakla ulaşım yapılacak. Gezi süresince otobüs, tren ve uçakta öğrencilere eşlik etmeleri amacıyla öğretmen ve okul yöneticileri de bulunacak. Öğretmenler, ağırlıklı olarak rehberlik, coğrafya ve tarih branşlarından seçildi. Gezinin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin plan ve programı doğrultusunda yapılırken geri kalan 2 günü ise her öğrenciden sorumlu olan rehber aile tarafından programlanıyor.

Öte yandan 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında belirli bir kontenjan dâhilinde engelli öğrenciler de turlara katılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber