Yanlış tedaviye 130 bin lira tazminat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 13:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- İzmir'de, aile hekiminin yanlış tedavisi sonucu 11 yaşındaki kızları Şeyma'yı kaybeden çift, doktor aleyhine açtığı davada, yasal faiziyle 130 bin lira tazminat kazandı.

İzmir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen tazminat davasında mahkeme, aile hekimi olarak görev yapan Dr. Bora Övünç'ün, davacı Şeref-Gönül Över çiftin yasal faiziyle birlikte 130 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Över çifti, şiddetli karın ağrısı şikayeti bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi olan kızları 11 yaşındaki Şeyma Över'i evlerinin yakınındaki Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Bora Övünç'ün özel muayenehanesine götürdü.

Şeyma Över'i muayene eden Övünç, ailenin iddiasına göre böbreklerini üşüttüğü gerekçesiyle çocuğa iğne yaptı. Över çiftinin, gece tekrar rahatsızlanınca hastaneye götürdükleri kızları yolda hayatını kaybetti. Şeyma Över'in yapılan otopsisinde bağırsak düğümlenmesi sonucu öldüğü belirlendi. Bunun üzerine Över ailesi, Dr. Bora Övünç'ten şikayetçi oldu. Övünç, ''Tedbirsizlik, meslek ve sanatta acemilik, nizam ve emirlere riayetsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek'' suçundan yargılandı.

Yargılama sonucunda 10 ay hapis cezası alan Övünç'ün cezası paraya çevrilip ertelendi. Över ailesi, daha sonra da doktor aleyhine maddi ve manevi 120 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber