TBMM Genel Kurulu'nda vekiller arasında tartışma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde BDP ve AK Partili vekiller arasında tartışma yaşandı.

BDP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler devam ediyor. Partisi adına söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Kürt vatandaşların talepleri yerine İmralı-Kandil ekseni için yapılan taleplerin reddedileceğini belirterek, "Kürt vatandaşlarımızın taleplerine 'evet' diyoruz, Ama terör örgütünün taleplerini gensoru arkasına gizlemeye itiraz ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin eksen kayması yaşadığına ilişkin eleştirilere de tepki gösteren Çelik, "Bir yandan eksen kayması ile suçlanıyoruz, bir yandan ABD'den talimat almakla suçlanıyoruz. Eksen kayması varsa oradan nasıl talimat alıyoruz, talimat alıyorsak nasıl eksen kayması oluyor" diye konuştu.

Ömer Çelik'in KCK operasyonuyla ilgili sözleri üzerine söz alan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, gözaltına alınan BDP'li belediye başkanlarının henüz yargılanmadıklarını belirterek, "Sen kim oluyorsun de hakim yerine geçip buradan karar veriyorsun. O kadar şımardınız ki kendinizi savcı gibi hakim gibi görüyorsunuz. Yalan söylüyorsunuz. İşiniz gücünüz yalan, dalavere" şeklinde konuştu. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in 'şerefsiz' sözüne de tepki gösteren Kaplan, "Şerefiniz, haysiyetiniz,

onurunuz varsa şerefsiz diyeni susturun" dedi.

Bunun üzerine AK Parti sıralarından yükselen tepki üzerine, Meclis İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık Kaplan'ı sakinleştirmek üzere kürsüye gitti ve Kaplan'ı kürsüden uzaklaştırdı.

"ÖZÜR DİLEYİN"

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu ise, "Meclis kürsüsünden hiç kimsenin şerefine, haysiyetine laf söylenemez, Sayın Kaplan bu konuda özür dilemenizi rica ediyorum" diyerek Kaplan'ı uyardı. Bu uyarının ardından Kaplan yeniden kürsüye gelerek sözlerinin bir partinin tümüne karşı olmadığını, Tüzmen'i kast ettiğini belirterek, "Askerler ölürken sizin milletvekiliniz dalgıç elbisesi ile fotoğraf çektiriyor. O şerefsize karşı sizin de tavır almanız lazım. Yüce meclisten özür diliyorum, ama

bunu söyleyenden özür dilemiyorum" dedi.

Daha sonra söz alan BDP'li Bengi Yıldız ise, 'Vatan, millet, Sakarya edebiyatı ile' artık Türkiye'nin yönetilemeyeceğini belirterek, "Milletvekiliniz ve eski bakanınızın partimize ve şahsımıza yönelik hakaretlerini, milletvekili sayınızla çarpıp, bütün hiyerarşik yapınıza iade ediyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, 'milletvekili olduğunu zanneden birilerinin' meclis kürsüsünden küfürler yağdırdığını belirterek, "Böyle bir şey olabilir mi Sayın Başkan? Burada bu milletin kürsüsünde millete örnek olması gerekenlerin, konuşması gereken üslup bu mu? Ben şimdi Grup Başkanvekiliyim. Bu üsluplara nasıl cevap vereceğim diye düşünüyorum, Ahlakıma, insanlığıma, terbiyeme, haysiyetime, şerefime bakıyorum, bu laflara cevap bulamıyorum. Siz bulabiliyor musunuz?

Onun için Başkanlık Divanı da bu kürsüden milleti aydınlatmak yerine, bu kürsüyü kirletenlere izin vermemesi lazım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber