Hem okuyorlar, hem çalışıyorlar

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yaşları 8 ile 14 arasında değişen çocuklar, okul çıkışları ve hafta sonlarında sokakta çalışıyor.

Gazi Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlar, hafta sonları sokak satıcısı ve boyacı çocuklarla doluyor. Sokak satıcılığı yapan çocuklar, hem çalışmak, hem de okumak istediklerini belirterek, "Bu yaşta, hayatın yükünü sırtımızda taşıyoruz. Bu bizim kaderimiz" diye dert yandılar. Hafta sonu tatili olmasına rağmen bazı çocuklar boyacılık ve yük taşımacılığı yaparken, bazıları da mendil, sakız ve çekirdek satarak ailelerine destek olmaya çalışıyor.

Boyacılık yaparak para kazanmaya çalıştığını belirten 13 yaşındaki Ümit Kirici, okul dönüşü ve hafta sonu tatilinde çalışarak okul masraflarını karşılamaya çalıştığını söyledi. Yakup Eray (9) ise, 6 kardeş içinde en büyükleri olduğunu dile getirerek, "Günde 1 YTL kazanıyorum. İlköğretim 3. sınıfa başarı ile geçtim. Maddi imkansızlıklar yüzünden okul çıkışları ve hafta sonu tatilinde çalışıyorum. Babam inşaat işçisi. Çoğu zaman iş olmadığı için babamın eve ekmek getirecek parası olmuyor. Bu durum karşısında ben de çok üzülüyorum. Bu nedenle çalışmaya karar verdim. Kazandığım parayla hem aileme katkıda bulunuyorum, hem de okul masraflarımı karşılamış oluyorum. Günde ortalama 1 YTL kazanıyorum. İhtiyaçlarımı karşıladıktan sonra param artarsa, anneme veriyorum" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber