Fazla mesai yapan polis memurları Başbakanlığa başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, fazla mesai yaptıkları gerekçesiyle Başbakanlığa başvurdu.

Görevli polis memurları, şikayetlerini Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yaptı.

Başbakanlık, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı kanalıyla Van İl Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi talep etti.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından Başbakanlığa gönderilen cevabi yazıda, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde 9'u rütbeli personel ve 12'si bayan olmak üzere toplam 209 personelin görev yaptığı belirtildi. Şikayet konusunun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün, gruplarda çalışan personelin çalışma saatlerine ilişkin olduğuna işaret edilen açıklamada, grupların üç gün çalışıp bir gün dinlendikleri ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Grupların 3+1 çalışma sistemine göre, 1. gün 08.00-24.00'e kadar, 2. gün 08.00-19.30'a kadar, 3. gün 08.00-17.00'ye kadar çalıştıkları ve 4. gün istirahat kullandığı görülmüştür. Bu sistem içerisinde haftada 1 gün, 2 haftada bir gelmek koşuluyla ayda en az 7-8 gün mutlak istirahat kullanıldığı tespit edilmiştir." denildi.

"TERÖR OLAYLARI VE EYLEMLER GEREKÇE GÖSTERİLDİ"

İzin kullanamayan memurların izinlerinin daha sonra telafi edildiğine işaret edilen açıklamada, "Emniyet Müdürlüğümüzün diğer birimlerinde 12/24 ve 08.00-17.00 şeklinde çalışma sistemleri uygulanmaktadır. İlimizde terör olaylarının ve toplumsal olayların yoğunluğunun arzetmesi bakımından önemli görevlerin olması durumunda 12/24 esasına göre çalışan personelden, geceden çıkan ve geceye gelecek olan personel dahil tümü görevlendirilmektedir ki bu sistemde çalışan personel gece görevi de ifa etmektedir. 08.00-17.00 çalışma saatine göre çalışan personel normal şartlar altında sadece hafta sonları izin hakkına sahiptir. Bu durumda personel aylık ortalama 8 gün izin yapmaktadır. Ancak hafta sonları ilimizde gerçekleşen olaylarda görev yoğunluğu sebebiyle hafta sonları kullanılması gereken 2 gün iznin 1 gün olarak kullanıldığı ve bu 1 günlük kesilen iznin telafisi olmadığı, zaman zaman yapılan uygulamalara kadro personeli ve 12/24 esasına göre çalışan personelin katıldığı, akşamları gerçekleşen faaliyetlerde ve akşam çevre koruma nöbeti olmak üzere çeşitli konularda kadro personeline de düzenli olarak görev yazıldığı bilinmektedir. Bu şartlar altında Çevik Kuvvet Personelimizin çalışma saatleri bağlamında kadro personeli ile eşit gün sayısında izin kullandığı hatta kadro personeline göre daha fazla izin kullanıldığı görülmektedir."

İl Müdürlüğü, şikayette bulunan polis memurlarının çoğunluğunun meslek hayatının başında ve adaptasyon süreci yaşayan memurlardan oluştuğunu, 209 kişiden çok azının şikayette bulunmasının normal olduğu ve ciddi bir huzursuzluğun bulunmadığına işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber