Açıkta satılan yiyecekler insan sağlığını tehdit ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2010 16:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Rize Kent Konseyi Başkanı İbrahim Hakkı Zırh, açıkta satılan yiyeceklerin insan sağlığını tehdit ettiğini ve bu yiyeceklerin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Rize Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen Kent Konseyi Bilgilendirme toplantısında konuşan Zırh, "Rize'yi yaşanılabilir kentler sıralamasında üst sıralara çekebilmemiz adına kamu kurum ve kuruluşlarına büyük işler düşmektedir." dedi. Kent konseyi hakkında katılımcılara bilgiler veren Zırh, "Kent Konseyi kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinde yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır." diye konuştu.

Konsey olarak, Rize'de yaşayan herkesi kentlilik bilinci içinde Rize İçin hizmete çağırdıklarını dile getiren Zırh, şöyle konuştu: "Konseyi kurduğumuzda öncelikli olarak kentte yaşayan insanlarımıza kentlilik bilincini aşılamamız gerektiği kararını aldık. Bizim amacımız kentimizi yaşanılabilir kentler sıralamasında üst sıralara çekebilmektir. Ama henüz kentlilik bilincine sahip olmadığımız görülmektedir. Kent olarak açıkta satılan yiyecekler konusunda halen daha istenilen başarıyı yakalayabilmiş değiliz. Halkımızın açıkta satılan bir sütün bile bozulduğunda Malta Humması hastalığına yol açabileceği ve bu hastalığın insanlarımızı ölüme götürebileceği bilincinde olmasını istiyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden bu ve buna benzer gıda maddelerinden halkımızın uzak durması gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber