Sosyal güvenlikte değişiklik gecikiyor

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF ile stand-by düzenlemesinin tamamlanması için ön koşullar arasında yer alan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın Meclis Başkanlığı'na sunulmasının zaman alacağı belirtiliyor. Değişiklikler nedeniyle tasarının Meclis'e sevki Mart ayı sonunu bulabilir.

Uluslararası Para Fonu İcra Direktörleri Kurulu'nun Türkiye ile stand-by düzenlemesini onaylamak üzere toplanması için önşartlar arasında yer alan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın Meclis Başkanlığı'na sunulmasının zaman alacağı belirtiliyor.

CNBC-e'nin edindiği bilgiye göre, Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı üzerindeki çalışmalarını tamamlayarak, Başbakanlığa sunulmaya hazır hale getirdi. Ancak tasarının Başbakanlık'ta incelenmesinin bir hafta sürebileceği, onun ardından ilgili kuruluşlardan tekrar görüş isteneceği, buna göre tasarının yeniden düzenleneceği belirtiliyor. Bu sürecinde de iki hafta alması ve sosyal güvenlik yasa Tasarının Meclis'e sevkinin Mart ayı sonunu bulması bekleniyor.

IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun toplanmasının diğer şartları arasında yer alan Gelir İdaresi Yasa Tasarısı ve Bankacılık Yasası Tasarısı'nda ise, sorun bulunmadığı bildiriliyor.

Her iki tasarının da Meclis'e sunulma aşamasında olduğu belirtilirken, komisyonların hızlı çalışması durmunda gelir idaresi tasarısının kısa bir zamanda yasalaşabileceği kaydediliyor.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber