Özelleştirme uygulamalarının araştırılması önergesi Mecliste reddedildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2010 23:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Ardından MHP Grubunun, ''özelleştirme uygulamaları'' ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı.

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, ''babalar gibi satarım'' anlayışıyla keyfi özelleştirmeler yapıldığını öne sürdü.

Serdaroğlu, Telekom'un, abonelerinden elde elde ettiği 4 yıllık sabit ücret tutarı kadar bir bedelle satıldığını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, iktidarları döneminde özelleştirmelerin şeffaf bir şekilde yapıldığını kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ''son dönemlerde yapılan özelleştirmelerin tümünde yolsuzluk yapıldığını'' öne sürdü. TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesine ilişkin sürecin, özelleştirme ihalelerinin şeffaf
yapılmadığının bir örneği olarak gösterilebileceğini iddia eden Özyürek, ''Özelleştirmenin de bir sınırı var. Parti programımızda ifade ettiğimiz gibi biz stratejik kuruluşların özelleştirilmesine karşıyım. Siz ideolojik bakıyorsunuz. Kamu sermayesine karşı düşmanca tavır takınıyorsunuz'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, özelleştirmenin başladığından beri tartışıldığını, Türkiye'nin süreci ''ağır aksak'' aldığını söyledi. Vaktinde özelleştirme yapılmadığı için Türkiye'nin milyarlarca dolar zarar ettiğini belirten Bozdağ, önceki dönemlerde yapılan özelleştirmeleri anlattı ve bu özelleştirmeler sırasında işçilerin bir kısmının kapının önüne konulduğunu ifade etti.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 1987 yılından 2002 yılına kadar yapılan özelleştirmelerin toplam tutarının 3-5 milyar, mevcut iktidar döneminde yapılanların tutarının ise 33 milyar dolar olduğunu söyledi. İnce, ''1.3 milyar dolar taksiti olan Telekom'un geçen yılki karı 2 milyar dolar. Sizin dostunuz Hariri'ler, Ofer'lerdir. CHP'nin dostu ise Tekel işçileridir'' diye konuştu.

İnce'nin ardından bu kez Bozdağ sataşma gerekçesiyle söz aldı. Bozdağ, kendi dönemlerinde özelleştirmelerin şeffaf bir şekilde, televizyonlardan naklen yayınlanarak yapıldığını belirterek, ''Geçmiş iktidarların kapı önüne koyduğu işçileri 4-C kapsamında biz işe aldık, ekmeği biz verdik'' dedi.

MHP'nin önerisi reddedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber