Ankara MOBESE'ye Eylül'de kavuşuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, MOBESE sisteminin 15 Eylül'de faaliyete geçeceğini bildirdi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in, Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Temmuz ayı meclis toplantısına katıldığı belirtilerek, yaptığı konuşma hakkında bilgi verildi.

Vali olarak kendisine kısa ve uzun vadeli olarak çalışma programı hazırladığını belirten Yüksel, üç aylık dönemi kapsayan ilk çalışma programının içeriğini de meclis toplantısında anlattı.

Yüksel, Ankara'nın genel güvenliğinin elektronik sistemlerle sağlanacağı, MOBESE olarak bilinen Kent Güvenliği Yönetim Sistemi'nin 15 Eylül'de faaliyete geçeceğini bildirdi. MOBESE sistemine geçilen şehirlerde suç oranının yüzde 30'ların altına indiğine dikkat çeken Yüksel, 825 kameranın faaliyete başlamasıyla birlikte, güvenliğin yanı sıra trafik tertip ve tedbirlerinin de polisler tarafından, vatandaşlar durdurularak değil, kamera sistemiyle gerçekleştirileceğini bildirdi.

-İŞ ADAMLARINA OKUL YAPIN ÇAĞRISI-

Ankara'da kısa süre sonra aile hekimliği uygulamasına başlanacağını da bildiren Yüksel, Ankara'nın eğitim alanında bazı başlıklarda ortalamaların altında olduğunu belirterek, iş adamlarını eğitime katkıda bulunmaya çağırdı.

Yüksel, şunları kaydetti:

''Bu toprakların daha çok aydınlanmaya ihtiyacı var. Anadolu toprakları üzerinde eğitimin ışığı herkesi aydınlatana kadar bu işin peşinde koşmaya devam edeceğiz. Dünya ile birlikte koşmanın esası eğitimde buluşmaktır. Daha hızlı hareket etmeliyiz. Hali vakti yerinde olan her vatandaşı eğitime katkı yapmaya davet ediyorum. Eğer öldükten sonra da yaşamak, hafızalarda kalmak istiyorsanız, gelin isimlerinizi okulların alınlarına yazdırın. Ölmek hepimiz için. Ama insanların yüreklerinde yaşamak istiyorsanız hadi gelin okul yapın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber