AK Partili vekile 'saldırıldı' iddiası!!!

Haber Giriş : 01 Mart 2005 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu ile TEKEL Tokat Sigara Fabrikası işçileri arasında çıkan tartışmanın arbedeye dönüştüğü iddia iddiası ortalığı karıştırdı.

Olayı görüntüleyen bir yerel televizyon muhabirinin kamerasına işçiler tarafından el konularak, içerisindeki görüntü kasetinin alındığı ileri sürüldü. AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu, arbede yaşanmadığını belirterek, "Hayır böyle bir şey yok" dedi.

Tokat'ta yayın yapan bir yerel televizyon kanalı kameramanı Hadi Türk, fabrika çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türk, olay anında kendisinin de orada bulunduğunu belirterek, "İçerde büyük bir karmaşa vardı. Slogan atıyorlardı. Konuşmak istedi, yemekhanedeki konuşma daha sonra bir anda ortalık karıştı. Tam göremedim ama oldu gibi. 150 kişi vardı. O anda çekim yaparken biranda aşağı indirildim ve kamera alındı. Görüntüyü baştan sona çekmiştim. Kamera geldi, kaset gelmedi. Bana karşı bir müdahale olmadı ama kamera zorla elimden alındı. Gördüğüm kadarı ile koruma sayılamayacak kadar azdı. Ortalık çok karışıktı" diye konuştu.

AK Parti İl Teşkilatı'nda konu ile ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu, bir basın mensubunun "Darp olayı oldu mu?" şeklindeki sorusuna "Hayır böyle bir şey yok. Tabii çok kalabalık vardı. Bir ara iki vardiya kilitlendi. Biz konuşmaya başlarken bir vardiya vardı. Bir vardiya ile tam konuşulurken o ara arkalardan ve aralardan hareketlenme oldu. Yüzlerce insan bizi dinlemek için dizayn olmuşken, arkalardan birileri tekrar boşaltarak 'Çıkın, dinlemeye gerek yok, ne sorusu soracağız' gibi şeyler dediler.

Vardiyanın birisi o an çıkıyordu ben de 'Dönmeniz lazım. Ben sizi dinlemeye, sorularınıza cevap veremeye geldim' dedim. O arada beklerken baktık ki insanlar boşaltıyorlar çıkıyorlar. O zaman oradaki yetkililer dediler ki maalesef bugün dinleme ortamı gerçekleşmiyor. 'Bu toplantıyı burada bırakmak, başka bir güne bırakmak lazım' dediler. Bende hay hay dedim, onların peşinden çıkarken ikinci vardiya öbür kapıdan gelmeye başladı. O ara ben diğer vardiya ile görüşürken ağız dalaşları oldu. Ama bizi arbede falan değil, iki taraftan kalabalık oldu. Arabamıza çıktık ve oradan ayrıldık" şeklinde konuştu.

Dağcıoğul, ayrıca bir basın mensubunun kamerası alınmış şeklindeki soruya, "Bilmiyorum farkında değilim ama onu o kamera sahibi kimse ona sormanız lazım. Biz oradan çıkıp buraya geldik. Bizim hatta rehin alındığımızı bile söyleyenler olmuş" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber