Belgeli usta dönemi başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2010 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, inşaatlarda belgeli usta döneminin 1 Ocak 2012 tarihinde başlayacağını söyledi.

Bakan Demir, Burdur valiliğini ziyaret ederek Vali Süleyman Tapsız ile görüştü. Bayındırlık il müdürlüğü ve bakanlığına bağlı diğer kurumların fiziki mekanlarını incelemek için Burdur'a geldiğini anlatan Demir'e, Vali Tapsız tarafından kent hakkında bilgi verildi.

Gazetecilere açıklamalarda da bulunan Demir, yapı denetimi kavramını tüm vilayetlerde yaygınlaştırmayı planladıklarını belirterek, yapılan çalışmanın Bakanlar Kurulu'nda imza aşamasında olduğunu bildirdi.

İmar Kanunu'nda değişiklikler yaptıklarını ifade eden Demir, 2012 yılının Ocak ayında yürürlüğe girecek düzenleme ile özel müteahhitlik alanını kayıt altına alacaklarını belirtti.

Demir şunları söyledi:

''Şu anda yönetmelik hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında. İnşaatlarda belgeli usta çalıştırma dönemi başlayor. Ocak 2012'ye kadar bu alanda çalışan insanlara müracaat etmeleri halinde geçici belge vereceğiz. Daha sonra bir takvim içerisinde verilecek eğitimin ardından kalıcı belgeleri de vereceğiz. Dolayısıyla sektörde usta sıkıntısı yaşanmayacak.''

Kaçak yapıların yeteri kadar takibinin yapılmadığını da vurgulayan Demir, yeni kanunla kaçak yapı kavramı ile ruhsata aykırı bina yapma kavramlarını ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber