Gül: 110 bin euro değerinde saat almadım

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2010 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "daire fiyatına saatlerden bir tanesini de kendisinin satın aldığı" iddiasıyla ilgili paylaşımda bulunarak, "Ben zaten pahalı saat kullanmayı sevmiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Twitter'daki hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, bugün bir gazetede, "Daire fiyatına saat" başlıklı haberde yer alan, "110 bin euro'luk saatlerden birini kendisinin satın aldığı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Mesajında, "Ben zaten pahalı saat kullanmayı sevmiyorum" diyen Gül, "Bugün sabah gazeteleri okurken saat ile ilgili haberi gördüm. Hayretler içinde kaldım. Kesinlikle böyle bir şey doğru değildir" açıklamasında bulundu.

ROTAP da yalanladı

ROTAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal da, yaptığı yazılı açıklamada, ROTAP Saatçilik ve Kuyumculuk tarafından gerçekleştirilen tanıtım toplantısının ses kaydında bulunmamasına rağmen bir gazetede, 'ROTAP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, 110 bin euro'luk saatlerden 1 tanesini Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün satın aldığını söyledi' şeklinde ifadenin yer aldığını kaydetti.

Böyle bir ifadesinin bulunmadığını belirten Bal, "Haber metninin içerisinde de 'Montblanc markasının Türkiye'deki müşterileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Bal, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e de bir adet Montblanc marka saat sattıklarını ve Sayın Gül'ün kalem ve cüzdanları da kendilerinden aldığı' ifadesi kullanılmıştır. Haberin içindeki bu muğlak ifade, alt başlıktaki kesin ibareye zoraki dayanak teşkil ettirilmeyle çalışılmıştır. Bu haliyle haberin sunum biçiminden haber metni ve alt başlığının birbiriyle çelişir iki farklı kişi tarafından hazırlandığı, son derece özensiz ve iç tutarlılıktan yoksun olduğu anlaşılmaktadır. Ne toplantı esnasında ne de başka bir ortamda 'Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 110 bin euro'luk saat satın alındığı' ifadesi kullanılmamıştır. Diğer gazetelerdeki haber metinlerinde böylesi adeta yönlendirilmiş bir bilgi bulunmamaktadır. Kendi başlığı ve içeriği bile tutarsızlıklar taşıyan bu haberin hiç bir surette gerçeği yansıtmadığını belirtiriz. Bizden kaynaklanmayan bu özensiz hayal mahsulü haberden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm kamuoyundan özür dileriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber