Çelik, Kılıçdaoğlu ziyaretini değerlendirdi: Cesur olmakla ahmaklık karışmamalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2010 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, , CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'nun siperde ayakta çekilen fotoğrafının basında yer almasıyla ilgili görüşünü açıklarken, ?Kum torbalarını baş hizasına koyarsanız, çömelmenize gerek olmaz ? dedi

Çelik, ?cesur olmanın Don Kişot olmak? anlamına gelmediğini vurgularken, ?Bakın cesur olmakla ahmak olmayı birbirine karıştırmamak lazım? diye konuştu.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde Ak Parti İlçe Danışma Kurulu toplantısı'na gelen Hüseyin Çelik, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını şu sözlerle yanıtladı:

Don Kişot olmamak gerekir

?Kum torbalarını baş hizasına koyarsanız, çömelmenize gerek olmaz. Onu dizayn edenler de askerlerdir, işin uzmanlarıdır. Sayın Başbakan giderken de bunu yaparlar. Bakın cesur olmakla ahmak olmayı birbirine karıştırmamak lazım. Cesur olmak, Don Kişot olmak anlamına gelmez. Eğer bir yerde gayri nizami silahlı bir güçle mücadele ediyorsanız ve orada da sizin askeriniz uzmanınız ?olması gereken budur ' diyorsa, ona uymak zorundasınız. Atatürk ile mukayese ediyorlar. Atatürk nizami güçler ile savaşıyordu. Dolayısıyla iki şeyi birbirine karıştırmamak lazım. Böyle bir tartışmanın olması bile talihsizliktir. Bu işlerde kabadayılık falan olmaz. Köroğlu 'nun meşhur sözünü biliyorsunuz. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu. Kurşun bana isabet etmez diye bir şey yok. Yani körü körüne pisi pisine devlet adamlarımızın harcanması doğru bir şey mi? Onun için ben de otururum, çömelirim, çömelmem. Bu tartışma bile abes bir tartışmadır. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber