TBMM stenograf yetiştirecek: İşte şartlar...

Haber Giriş : 01 Mart 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Tutanak Müdürlüğü'nün Stenograf ihtiyacını karşılamak amacıyla Stenografi Kursu açılıyor. Kurs için 30 kişi alınacak. İşte başvuru şartları:

Stenografi kursiyeri seçilecek ve kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlardan 10 Stenograf Yardımcısı kadrolarına atanacak. Aranılan şartlar ise şöyle:

"- Eğitim süresi en az dört yıl olan Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Basın Yayın Yüksek Okulları veya aynı süre eğitim veren ve bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu'nca kabul edilen yurtiçi ve yabancı üniversitelerin fakülte veya yüksek okullarından mezun olmak,

- Başvuru tarihinde 29 yaşını bitirmemiş olmak,

- Askerlik görevini yapmış olmak (erkek adaylar için),

- Herhangi bir kuruma karşı mecburi hizmet ile yükümlü olmamak,

- Stenograflık görevinin gerektirdiği görme ve işitme kusuru bulunmadığını tam teşekküllü devlet hastanesi sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek (kursa katılmayı hak kazananlardan istenilecek).

- Dikkati çekecek derecede bedensel özrü bulunmamak,

- Eğitim süresi dört yıl olan Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Basın Yayın Yüksek Okulları veya aynı süre eğitim veren ve bunlara denkliği Yükseköğretim kurulunca kabul edilen yurtiçi ve yabancı üniversitelerin fakülte ya da yüksek okulları mezunlarından; 2003 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS); KPSSP 39, 40, 42, 43, 44, 45, 54, 57, 72, 77, 82, 89 ve 105 puan türlerinden, 2004 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS); KPSSP 39, 42, 43, 44, 45, 54, 56, 64, 67, 77, 82, 89, 105, 109, 113, 118 ve 120 puan türlerinden herhangi birinden 70 ve daha yukarı puan almış olmak."

TÜRBANLILAR BAŞVURU YAPAMAYACAK

Stenografi kursuna katılmak isteyenlerin, TBMM Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğü'nden alacakları İş İstek Formu'nu usulüne uygun olarak doldurup bu forma

a) Nüfus Cüzdanının aslı veya onaylı örneğini,

b) Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı ya da noterden tasdikli örneğini,

c) Kendi el yazıları ile yazacakları özgeçmişlerini,

d) Son 6 ay içinde çekilmiş başı açık ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte 4,5 x 6 cm. ebadında iki adet fotoğrafını,

e) Askerlik terhis belgesini,

f) 2003 veya 2004 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesinin aslı veya noterden tasdikli örneğini ekleyerek, 07.03.2005 tarihinden itibaren 18.03.2005 Cuma günü mesai saati sonuna kadar TBMM Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğü'ne şahsen vermeleri gerekiyor.

Posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Yapılacak değerlendirme sonucu, başvuran adaylardan 2003 ve 2004 yılı KPSS puanlarına göre en yüksek puan alandan başlayarak, ilk 90 kişi (alınacak kursiyer sayısının 3 katı) ile 90. sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar mülakata çağırılacaktır. Mülakata alınacak adayların isim listesi 04.04.2005 tarihinde TBMM Genel Sekreterliği'nce "internet adresinden yayımlanacak ve TBMM Kampüsü içinde ilan edilecek. Ayrıca, katılmaya hak kazananlara mülakat yeri ve tarihini belirten "Sınav Giriş Belgesi" gönderilecek.

KURS 1 YIL

Kurs asgari bir yıl sürecek. Öğretim, resmi tatil günleri haricinde her gün 2 saat olarak uygulanacak. Stenografi kurs programı; "Kaide öğretimi, Dakikada 120 hecelik hız eğitimi, Dakikada 160 hecelik hız eğitimi, Dakikada 200 hecelik hız eğitimi ve yetiştirme" olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Birinci bölümde, stenografi usullerine göre yazma ve okuma, ikinci ve üçüncü bölümlerde belirtilen düzeydeki hızda yazabilme çalışmaları yapılacak. Dördüncü bölümde, hız düzeyi 200 heceye yükseltilecek; ayrıca, 10 parmak usulüyle daktilo yazma eğitimi verilecek. Kurs programı sonunda yapılan sınavlarda başarısız olanlar ile yasal bir özrü olmaksızın toplam kurs süresinin 1/5'i kadar süre kursa devam etmeyenlerin kurs ile ilişkisi kesilecek. Öğrenimini, belirlenen kurs süresinden erken tamamlayanlar için 1 defa özel sınav yapılabilecek. Kursiyerlere, kurs süresince herhangi bir ücret ödenmeyecek. Öğrenim parasız olacak.

Bu ilana göre ve özel yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımadıkları sonradan anlaşılanlar ile aday başvuru formlarını hatalı ve eksik dolduranlar mülakata kabul edilmeyecek, sınava girip başarılı olsalar dahi sınavları geçersiz sayılarak kursla ilişkileri kesilecek. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber