MHP, sınıra gitme teklifine karşı çıkmış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GEDİKTEPE'de siperde çömelme tartışması gündemdeki yerini koruyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölgeye yaptığı ziyaret ve fotoğraflarının ardından bu konuda sessizliğini koruyan MHP lideri Devlet Bahçeli de yanıt verdi. Bahçeli, gelen sınır davetini kabul etmediğini söyledi. Malatya'da Bölge İstişare Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, 'Yaşanan ağır bunalımın, bölücülük ve terörün vahim seviyeye gelmesinin en büyük sorumlusunun AK Parti zihniyeti ve terörle mücadelenin gerektirdiği iradeye sahip olmadığı anlaşılan Başbakan olduğunu'' ileri sürdü. Erdoğan'ın PKK'ya yönelik ''Silahı bırak, biz de bırakalım'' anlamına gelecek ''PKK silahı bırakırsa operasyonlar minimize olur'' açıklamalarının dehşet verici olduğunu ifade etti.

İMRALI CANİSİYLE TEMAS

Bahçeli, şöyle konuştu: 'Önümüzdeki dönemin gelişmelerini, Başbakan'ın geçmişte kendisine doğrudan tesir eden üç mihrakla kuracağı ilişkilerin şekli, yönü ve dozu belirleyecektir. Bunlardan birincisi ABD ile olan ilişkileri ve teslimiyetin seviyesidir. İkincisi Irak yönetimi ve Kuzey Irak'taki aşiret reisleriyle münasebeti ve duruşudur. Üçüncüsü ile İmralı canisi ve PKK ile yürüttüğü temaslar ve gizli ittifakın alacağı şekildir. Bunlara ilave olarak, açılım adı verilen yıkımından hangi hızla döneceği, pişman olup olmayacağına dair açıklamaları da kuşkusuz ki süreci belirleyecektir.''

TEKLİFİ KABUL ETMEDİK

Devlet Bahçeli, gazetecilerin 'Gediktepe' tartışmalarına ilişkin sorusuna 'Bu tartışmalar Türk milletine yakışmayan tartışmalardır. Oraya gitmek isteyen ayakta da durabilir, çömelir de daha da dik durabilir. Bu konuyu Türkiye'nin gündeminde bulundurarak bazı siyasi partilere prim taşımanın hiç kimseye faydası yoktur'' yanıtını verdi. Kendisinin Gediktepe'ye gidip gitmeyeceğine ilişkin soru üzerine Bahçeli, 'Bize gitmemiz için teklif yapılmıştır. Katılmamayı düşündüğümüz bildirilmiştir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber