Uzun yola çıkacak olan sürücülere altın uyarılar...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kazaları Araştırma, Önleme ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Osman Nuri Çelik, son günlerde trafik kazalarındaki artışa dikkat çekerek, "Sıcakta refleksler zayıfladığı için öğle saatlerinde araç kullanılmasın. Ayrıca durmaksızın 2 saatten fazla yolculuk edilmesin, sık sık mola verilsin." dedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Adem Başarır da, son günlerde artan trafik kazalarına dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:

Sürücüler yola çıkarken planlı şekilde hareket etmeli, sabırsız ve aceleci olmamalı, araçların bakımını yaptırmadan kesinlikle uzun yola çıkmamalı.

Araca biner binmez sürücülerimizin ve araçtaki yolcuların emniyet kemerini mutlaka takmaları, çocukları için çocuk bağlama sistemi kullanmaları gerekir.

Sıcağın etkisiyle asfaltın erimesinin yolu kaygan hale getirebileceği ve fren mesafesinin uzayabileceği unutulmamalı.

Aşırı hızla araç kullanılmamalı, öndeki araç yeterli mesafeden takip edilmeli.

Yorgun ve uykusuz olarak yola çıkılmamalı. Yorgunluk ve sıcak hava birleşince kaza kaçınılmaz olur. Uzun seyahatlerde araçtan inilerek dinlenilmelidir.

Dinlenme sırasında uygun olunduğunda, ayakkabılar çıkartılarak toprağa basmak, çimlere uzanmak, vücutta biriken ve yorgunluğa neden olan statik elektriği boşaltır. Bu davranışın dikkati ve algılama gücünü artırdığı bilinmeli.

Rahat giysiler giyilmeli, nemli mendiller, güneş sperlikleri, uzun yolculuklarda yardımcı faktörlerdir. Terlik ve sandaletle araç kullanılmamalı, rahat bir ayakkabı, bol ve rahat teri emen giysiler giyilmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber