Türkiye birincisinin karnesine 'Gereksiz işlerle uğraşma' yazıldı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'deki Bilim Fuarı'na katılan Tuğberk Vural, yıl sonunda karnesinde gördüğü tavsiye ile şakına döndü.

Arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı projesiyle Türkiye birincisi olduktan sonra ABD'deki Bilim Fuarı'na katılan Tuğberk Vural, yıl sonunda karnesinde gördüğü tavsiye ile şakına döndü. Sınıf öğretmeni Vural'ın karnesine "Gereksiz işlerle uğraşma" uyarısında bulundu

Nevvar - Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Tuğberk Vural, okul arkadaşı ile birlikte yaptıkları proje çalışmaları sırasında okula devam edemediğinden dolayı sınavlara giremedi. Öğretmeni Ö.Ş.G., sınıfta kalan Tuğberk'in karnesinde bulunan görüşler bölümüne "Gelecek yıllarda sadece derslerinle ilgilenmeli, gereksiz işlerle uğraşmadan, saygılı, güvenilir, sorumluluk sahibi biri olmaya çalışmalısın" görüşünü yazdı.

DERSLERDEN UZAK KALDIM

Başarıları çalışmalarından dolayı yıl sonunda Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da ödüllendirilen Tuğberk Vural, karnesini aldığında sınıf öğretmeninin kendisine yazdığı notu gördükten sonra başından aşağıya kaynar sular döküldüğünü belirterek, yarı yıl karnesinde sadece bir dersten düşük notunun geldiğini fakat proje çalışmalarından dolayı ikinci yarı yılda derslerinden uzak kaldığı için 5 dersten kaldığını söyledi. Yaptıkları proje çalışmalarında daima öğretmenlerinden destek gördüklerini anlatan Tuğberk şunları söyledi:

"Arkadaşımla birlikte ilk olarak okulumuz adına katıldığımız Inepo Uluslararası Çevre Olimpiyatları'nda Çevre - Biyoloji dalında Türkiye birincisi olduk. Ardından birinci olduğumuz için projemizi ABD'de düzenlenen Intel Isef Dünya Bilim Fuarı'nda sergileme hakkı kazandık ve 8 - 14 Mayıs tarihleri arasında ABD'ye gittik. Tüm bu süreç içinde doğal olarak derslerimden geri kaldım ve ikinci dönem notlarımın kötü olması nedeniyle sınıfta kaldım."

UTANÇTAN AĞLADIM

Sene sonunda aldığı karnesinden ötürü utanç duyduğunu ve karnesi katlayıp cebinde sakladığını belirten Tuğberk, "İki haftadan beri karnemi kimseye gösteremiyorum. İlk gördüğüm anda utancımdan ağladım. Gelecek sene için 'robot asker' projem vardı ancak bundan sonra proje çalışması yapmak istemiyorum. Demek ki daha dikkatli olmam gerekiyor" dedi.

Sınavlara giremediği için sınıfta kalmasını doğal karşılayabileceğini anlatan Tuğberk, "Aslında tam bilmiyorum ama sanırım talimatlara göre benim giremediğim sınavlardan sorumlu olmamam gerekiyor. Çünkü ben resmi bir görev için yurt dışına çıktım ve sınavlara giremedim. Diyelim ki sınıfta kaldım fakat ben bu yorumları hak edecek bir şey yapmadım. Bunların olacağını bilseydim proje ile falan uğraşmazdım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber