Çankırı Valisi Uzun, paraşütle uçuş yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde yapılan yamaç Paraşütü 2010 Dünya Kupası Ön Ayak Yarışları ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 1. Ayağında Çankırı Valisi Uzun, ilk yamaç paraşütü deneyimini gerçekleştirdi.

Bayramören'de birkaç gündür süren yamaç paraşütünde renkli görüntüler oluşurken, Kaymakam Şeref Aydın, Belediye Başkanı Ahmet Özen ve Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Ölüdeniz'den gelen Mevlüt Altıparmak tarafından yamaç paraşütüyle uçuruldu. Yarışmacılar güney pistinde uçuş yaparken, rüzgârın yön değiştirmesiyle Vali Uzun kuzey pistinden uçuş yaptı.

Uçuşunu tamamlayan Vali Şemsettin Uzun, ilçede çiftçilikle uğraşan Recep Suluca'nın tarlasına indi. Valinin havadan tarlasına indiğini gören Recep Suluca, yanına gelerek, ''Sayın valim, tarlam bugünden sonra daha çok ürün verecek." dedi. Vali Uzun kısa bir uçuş olduğunu, uçuşun kısa sürmesinin kendinden değil, hava şartlarından kaynaklandığını, bu yüzden uçuşun kısa sürdüğünü belirtti. İlerleyen günlerde bir daha yamaç paraşütü yapabileceğini söyledi.

Türkiye'de ilk olarak Erzincan valisi iken Recep Yazıcıoğlu yamaç paraşütü yapmıştı. Ondan sonra yamaç paraşütünü Çankırı valisi Şemsettin Uzun gerçekleştirdi. Yazıcıoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmesiyle, yamaç paraşütü yapmış tek vali ünvanını

Vali Şemsettin Uzun almış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber