Maliye, zamlı maaşları açıklarken hep aynı uyanıklığı yapıyor

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memurun Temmuz ayında alacağı zam miktarı da belli oldu. Zam miktarı açıklanınca, Maliye Bakanlığı bürokratları, basına bilgi geçti ve bazı unvanlar itibariyle zamlı maaşları açıkladı. Ancak Maliye Bakanlığının açıkladığı veriler hep evli, çocuklu ve eşi çalışmayan aileler için düzenlenmiştir. Maliye Bakanlığının bu uyanıklığı her zamlı maaş açıklamasında olduğu gibi dünde, memurlar.net üyelerinden büyük tepki aldı. İşte üyelerimizin görüşleri...

Maliye Bakanlığının açıkladığı ve AA'nın abonelerine servis ettiği "zamlı maaşlar" haberi için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2010 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

bu arada yıllık gelir bürüt 8800tl geçiyor ise bu ay vergi dilimi %20 olarak uygulandığını da unutmayın buda bu ayki maaş % 3,59 zamlı % 5 vergi kesintisi yani ele geçecek maaşta 1,41 eksilme olacak saygılarımla

barbocan


öğretmen 9/2 1496 tl iken 1.550 tl alacakmış. Ben 3/2 olduğum halde aldığım maaş 1.463 tl (sendika kesintisi dışında hiç bir kesintisi olmadığı halde). Hangisi doğru, aldığım mı yazılan mı?

yildiz75


bu maaşlar niye evli, 2 çocuklu ve eşi çalışmayanlar için açıklanıyor. Daha yüksek görünsün diye herhalde .....

burakhoca2009


9/2 olan öğretmenin maaşını hesaplarken aile yardımı ve çocuk yardımını da katmışlar anlaşılan. Ben 8/2'yim, eşim çalışmıyor ve bir çocuğum var. Haziran maaşım buna göre 1494 TL. Eşi çalışan bir öğretmenin maaşının tablodaki gibi olması mümkün değil.

pervane18


bu rakamlar aldatmaca.bu haberi internetten ve gazetelerden okuyan halk memurların çok maas aldıklarını sanıyor.buradaki rakamlar şişirme.gercek rakamları ben söyleyeyim. örneğin yukarıda 9/2 öğretmenin maaşı eskiden 1496 liraymış şimdi 1550 lira olmus gibi gösteriliyor.oysa 9/2 öğretmenin maaşı 1330 lira civarındaydı.şimdide yüzde 2.5 zam ile beraber olsa olsa 1360 lira falan olmustur.15 senelik 4/2 derecesindeki öğretmenler bile 1496 lira maaş almıyor.1450 lira alıyorlardı.yukarıdaki rakamlar evli ve eşi çalışmayan ve 2 cocuk sahibi ve 2 cocuk parası alan memurların aldığı rakamları yansıtıyor.benim söylediğim rakamlar bekar ve cocuk sahibi olmayan memurun maaslarıdır. 9/2 öğretmen göreve yeni baslamıstır 22 yada 23 yasında dır ve evli değildir cocuk yardımıda almıyordur.maliye bakanlığı bu rakamları basın yayın kuruluşlarına acıklarken altına bir yıldız koyup kimsenin okuyamayacağı kadar küçük bir yazı puntosuyla (bankalar bu tarz hileyi hurdayı iyi bilir bankalardan öğrensinler) ''bu rakamlar evli,eşi çalışmayan eş yardımı alan ve 2 cocuk sahibi memurların aldığı ücretlerdir,ev sahipleri bu rakamları gercek sanıp memurlardan kiraya zam yapmalarını istemesinler diye yazmalıydı :) bi de her nasılsa enflasyon artarken bir anda memur maaslarına zam yapılacağı zaman yaklaştıkca bir anda enflasyon bir anda eksi çıkmaya baslıyo :) cnbc-e seyreden ekonomiyi yakından takip eden bizlerde güya yiyoruz.gecirdiğimiz ekonmik krizler yüzünden her Türk vatandaşı ekonomi profesörü olmuştur bunları kimse yemiyor bilesiniz ;)

taylan78m


sağlık personelinin maşına döner sermaye eklenmediği bildirilmiş ama döner sermaye aldığı için ek tazminat almadığı bildirilmemiş sağlıkta 1/4 dereceyle çalışan memurum maaşım 1050 lira oraya 1299 yazılmış döner sermayede eklenirse aldığımdan çok fazla oluyor nedense eksik değilde hep fazla yazılıyor.

yıl-maz


Öğretmenlerin ekders ücretlerinden alınan gelir vergisinin kaldırılmasıyla ilgili çalışma ne oldu sayın yetkililer. Çalışmalar memurun aleyhineyse çabuk olun lehineyse savsaklayın zihniyeti ne zaman sona erecek. Ayrıca vereceğinizi söylediğiniz şu enflasyon farkı yılın ilk altı aylık dönemindeki ekders ücretlerimize de yansımalı değil mi? %20lik dilime girdik vereceğiniz zamı o aldı götürdü.Aylık benden giden 100TL. nin üzerinde bu da Aralık ayına kadar 600TL. den fazla eder. Yazık değil mi bu çalışanlara bu dilimin üst sınırını belirleyenler biraz daha gerçekçi düşünmezler mi acaba. Arkadaşlar seçim zamanı sandıklara gidip gitmeme konusunu düşünün bence. Kim gelirse gelsin bu düzen değişmeyecek. Tepkimizi koyalım lütfen.

ismail1968


Neymiş 9/2 öğretmen 1496 lira alıyomuşta zamlı olarak 1550 lira alacakmış. Ayıptır vallahi. 4/3 öğretmenim 1430 lira alıyorum. Şu var diyecksiniz ki aile ve çocuk yardımları falan da var bu maaşta. Kardeşim göreve yeni başlayan, evli, eşi çalışmayan, 2 çocuklu bir öğretmen var mı bu memlekette? Gerçek şu ki yukarıdaki listede yazan memurların sadece hizmetlisinden yüksek maaş alabiliyor bu ülkede öğretmen. Ne yazık ki öğretmene ve eğitime verilen değer bu kadar. Tamamen şişirme haberler bunlar. Basının bunların yerine gerçekleri dile getirmesini istiyor insan ama bunu yapacak adam gibi basın var mı ki bu ülkede?

ogretmen07


bu maaşlarda AİLE YARDIMI olduğu vurgulanmalı. 9/2 bir öğretmen 1.490 görünüyor ama ben 5/3 ü bir öğretmenim maaşım 1360 TL.

dizdar_28


bu rakamlar kesinlikle yanlı ve yanlış; 1/4 ünde görev yapan kamu avukatı 2428 civarı maaşı nasıl alıyor, 375 Sayılı KHK'nın ek 3. maddesi uyarınca kadro unvanına bağlı yapılan ödemeler ile bile bu rakamı alan kamu avukatı kim merak ediyorum açıkçası,,,ben 1/1 indeyim,375 Sayılı KHK'nın ek 3. maddesi uyarınca kadro unvanına bağlı yapılan ödemelerden faydalanmıyorum ve 2 çocuk ve eş yardımı dahil 1640 civarı alıyorum,,, ya bu rakamları düzeltsinler, ya da maaşı oluşturan kalemleri ayrıntılı açıklasınlar da bize ödenmeyen kalemler varsa düzelttirelim, artık insanlarla dalga geçmesinler ya, ayıp oluyor artık.

syaman**01


Gelen zam 50 tl..ekimde vergi dilimine gireceğiz kesilen para 70 lira..)

6 ayda toplam gelen zam 90 lira oda %0.5 zama tekabül edeiyor.Hükümet çalışanlarla alay etmeye devam ediyor malesesef

fatihakca14


Şu Öğretmen 9/2 Haziran 1.496 Temmuz 1.550 TL. rakamlarına takıldım. Benim eşim 7 derece küsurda öğretmen. Lakin aldığı maaşla bu rakamların alaksı bile yok. Ya muhasebat.gov.tr de ki bordro yalan sölüyor, Ya MEB yalan sölüyor yada okuldaki hizmetli yalan sölüyor. Aaa koskoca Maliye Bakanlığında yukarıdaki tabloyu açıklayanlar yalan söyleyecek değiller ya :) Ya arkadaşlar ben End Mes Lis mezunu daha sonra 2 Üniversite bitirmiş fakülte mezunu olan ayrıca Devlet Memurluğunu sınavla kazanan (Kolaymı Devlet memuru olmak ?) cahil birisiyim. Yanlış hesap ta yapıyor olabilirim o yüzden Sayın yetkililer beni mazur görsün. :))))

ssynr


herkes insanları kandırma peşinde,neden evli ve çocuklu memura göre hesaplama yapılıyor 8-2 öğretmenim aldığım maaş 1360,haziran maaşı nasıl 9-2 öğretmenin 1496 oluyor

hasan bağrıyanıkoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber