Küçük Erhan'ı köpeğin ağzından aldılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahibinin tasmasını çıkarıp parkta serbest gezdirdiği Rottweiler cinsi köpek, 2.5 yaşındaki Erhan'a saldırıp kasığından ısırdı. Küçük çocuk, altına bağlanan bezi sayesinde ucuz kurtuldu.

İSTANBUL İçerenköy'de yaşayan Şimşir ailesi birkaç gün kalmak üzere akrabalarına gitti. Evin yakınındaki parkta kahvaltı eden ailenin 2.5 yaşındaki oğlu Erhan'a parkta serbest bırakılan Rottweiler cinsi köpek saldırdı. Köpek bir anda dişlerini küçük Erhan'ın kasık bölgesine geçirdi. Ailesi ve çevredekiler bir yandan çırpınan küçük çocuğu köpeğin keskin dişleri arasından çekip çıkarmaya çalışırken, bir yandan da hayvanı çenesini gevşetmesi için tekmeleyip yumruklamaya başladılar. Köpek aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle dişlerini gevşetirken, minik Erhan köpeğin ağzından alındı. Erhan'ın asıl kurtarıcısı ise annesinin bağladığı çocuk bezi oldu. Altının bağlandığı bez, çocuğu köpeğin güçlü ısırığından kısmen de olsa korudu.

Güçlü çenesiyle çekiştirdi

Şok geçiren çocuk hemen hastaneye kaldırılırken, yapılan ilk muayenede köpeğin güçlü çenesiyle çekiştirmesinin çocuğun organında hasara yol açtığı anlaşıldı. ?Derinin sıyrılması, uzaması? olarak tarif edilen hasar nedeniyle çocuk ameliyata alındı. Amca Saadettin Şimşir köpeğin sahibi Yavuz Onur'dan şikâyetçi olacaklarını açıkladı. Hala Sıdıka Doğan ise ?Saldırı, sahibi köpeğin tasmasını açtıktan kısa süre sonra gerçekleşti? diye konuştu.

Ekipler köpeği böyle yakaladı

Saldırının ardından köpek, Polis ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince etkisiz hale getirilerek hayvan barınağına götürülmek üzere kafese konuldu. Sahibi Yavuz Onur da ifadesi alınmak üzere Polis Merkezi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber