Usulsüz 4/B'li naklinden dolayı Necmettin Yalçın'a suç duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yalçın'ın yaptığı veya yapılmasına göz yumduğu bir işlem neticesi Atama dönemi dışında özür durumu gibi gösterilerek Ankara İline 6 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldığını belirten Türk Eğitim Sen "Bu kişileri ayrıcalıklı yanlarının neler olduğu, eşinin ve çocuğunun yanına atanmak isteyen binlerce öğretmenden ne gibi üstünlükleri olduğu halen Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN tarafından kamuoyuna açıklanmamıştır. Bu kişilere açıkça iltimas yapılması Bu kişilerin toplam hizmet puanı kadar hizmet puanına sahip öğretmenlerin özür durumundan Ankara'ya kontenjan açılmadığından gelememesi, Necmettin YALÇIN nezdinde önem arz etmediği net bir şekilde anlaşılmıştır." dedi.

Bu 6 kişinin, sadece birilerinin yakını olması gerekçesiyle, atama dönemi dışında hukuka aykırı olarak atanması kabul edilebilecek bir olgu olmadığını belirten Türk Eğitim Sen, ülkenin en önemli kuruluşlarından biri olan Milli Eğitim Bakanlığının şaibeli bir bakanlık durumuna düşürülmesini eleştirdi.

Türk Eğitim Sen açıklamasında "Bu ilgisizliği ile, Necmettin YALÇIN temsil ettiği Personel Genel Müdürlüğü gibi çok etkili bir makamı güvenilmez bir makam haline getirmiştir. Kontenjanların da farklı şekillerde doldurulduğu bu işlem ile bir kez daha kanıtlanmıştır. Bilinen bu 6 kişi hak etmediği halde hak edenlerin önüne geçmiştir. Tüm bunlara gerek sendikamız gerek diğer şahısların yazılı başvurularına rağmen göz yuman veya bu işlemin yapılmasına sebep olan Necmettin YALÇIN menfi durumun düzeltilmesi için hiçbir çaba harcamamıştır. Türk Eğitim Sen olarak yazılı bildirmemize rağmen; bu kötü ve taraflı gidişe dur demeyen aksine destek olan, Milli Eğitim Bakanlığına ve Personel Genel Müdürlüğüne olan güvenin yıkılmasına neden olan, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değiştirilirken sözleşmeli öğretmenleri göz ardı eden, il içi ikinci tayin hakkı verilirken, iller arası tayin isteğinin yerine getirilmesine direnen, yönetici atamada yaşanan kargaşaya göz yuman, müdürlere uygulanacak rotasyonun insan hakları ihlalleri ile dolu olmasına aldırmayan, rotasyonun bu şekliyle uygulanması halinde geçmişte yaşanan kaosun tekrar yaşanacağını anlamayan, hizmetli, memur gibi personele yönelik atama ve yer değiştirme yönetmeliği konusunda belirsizliğin devam etmesine göz yuman, MEB Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN hakkında irtikap ve görevi kötüye kullanmadan suç duyurunda bulunulmuştur." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber